1 évnél régebbi cikk

Fizetési könnyítést kínál az MVM, közzétették a részleteket
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Fizetési könnyítést kínál az MVM, közzétették a részleteket

A következő időszakban sokan több számlát kapnak egyszerre a szolgáltatótól.

Augusztusban megkezdődött az első számlák kiállítása az új szabályok szerint, azóta csaknem 11 millió számlát küldött ki az MVM - írja közleményében a szolgáltató. Októberben megkezdődik a számlák kiküldése a társasházaknak, valamint a nagycsaládos ügyfelek számára is, és a többletkedvezmény érvényesítése a többgenerációs családi házban élő fogyasztói közösségek számláiban.

Azok a lakossági ügyfelek, akiknek az elmúlt időszakban a cég még nem állított ki számlát, a hamarosan érkező elektronikus számlaértesítőjükben vagy a számlaborítékban egyszerre több számlát fognak kapni, amelyek fizetési határideje meg fog egyezni.

"Figyelembe véve, hogy ezek egyidejű befizetése jelentős anyagi teherrel járhat, az ügyfeleknek a számlákon feltüntetett fizetési határidőn túl lehetőségük lesz halasztott módon, 2022. december 15-ig rendezni ezeket" - írja az MVM.

Kiemelik, a kamatmentes halasztott fizetés minden érintett ügyfélnek automatikusan biztosított lesz, nem kell külön igényelni. Ezen felül igényelhető a szolgáltatónál kamatmentes részletfizetés is, amit abban az esetben célszerű kérelmezni, ha valaki a 2022. december 15-ig biztosított kedvezményes fizetési határidővel sem tudja rendezni a számláit.

Ezt a társaság ügyfélszolgálati irodáin vagy telefonos ügyfélszolgálatán nyitvatartási időben, valamint az ugyfelszolgalat@mvm.hu e-mail címen lehet megtenni. 

A nem lakossági egyetemes szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek esetében 2022. szeptember 30. napjával bezárólag megtörtént a számlák kiállítása, az október 1-je utáni szabályok szerinti számlákat az informatikai fejlesztés elvégzését követően fogja az MVM Next kiküldeni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek