1 évnél régebbi cikk

Szeptemberben nyit az új maroshegyi bölcsőde
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Szeptemberben nyit az új maroshegyi bölcsőde

A négy csoportszobás épület 90 százalékos készültségben van. Az új intézménynek a lakosság segítségével keresik a nevét.

A modern, nagy, különleges kialakítású épület szinte már teljesen elkészült. A külső környezeten is folyamatosan dolgoznak a szakemberek, a játszótér eszközei is már helyükön vannak. A tervek szerint a bölcsiseket szeptemberben már ide hozhatják reggelente a szüleik.

"Történelmi a jelentősége, hiszen az utóbbi években számtalan bölcsődét, óvodát újítottunk fel, építettünk át, de zöldmezős beruházásban régen volt a városnak lehetősége új intézményt építeni. 90 százalékos készültségben áll az épület és annak környezetének kialakítása, az eszközbeszerzés folyamatban van" - mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

Az alpolgármester hozzátette, az épülethez három gömb ad látványban és funkcionalitásban pluszt. Ezekben sószoba és fejlesztő helyiségek kapnak helyet. Az útkapcsolat, járda és gyalogos átkelőhely építése tavasszal várható majd. Egy bölcsőde létesítésére Maroshegyen már nagyon vártak az ott élők.

"A város legnagyobb körzetében vagyunk mind területet, mind lakosságszámot tekintve. A belvárosban most éppen csökkenek a gyerek létszámok, itt a városszéli nagyobb körzetekben növekednek. Nyilván ennek lesz majd egy újabb hulláma, de hát az a jövő, most itt vagyunk a jelenben. Egy olyan épület előtt állhatunk, amely építészetileg és szakmai szempontból is nagyon szép" - nyilatkozta Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője.

Brájer Éva hozzátette, az intézménynek belsőépítészeti, kertészeti, játszótér terve is van. A gyermekek nemcsak az épületen belül, hanem jó idő esetén a fedett teraszon is aludhatnak.

Az 56 férőhelyes intézményben négy csoportszobában helyezhetők el a kicsik. A bölcsődének még nincs neve, azt keresik most a kisebbek és a felnőttek segítségével. Az intézmény jogilag nem önálló, hanem tagintézmény lesz. A jelentkezés és felvétel augusztusban indul majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek