1 évnél régebbi cikk

A díszkivilágítást a fehérvári Roneko 1 millió forinttal támogatja, az is megvan, mikor érkezik a város karácsonyfája
·Hírekadvent·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A díszkivilágítást a fehérvári Roneko 1 millió forinttal támogatja, az is megvan, mikor érkezik a város karácsonyfája
·Hírekadvent·Utolsó frissítés: undefined

A karácsonyi vásár a korábbi évekhez hasonló árusszámmal, de csökkentett programmal indul majd november utolsó hétvégéjén.

November elején már a város több pontján elkezdték felszerelni az idei adventi fényeket. Annak érdekében, hogy a LED-ek a karácsonyt megelőző négy hétben is a korábbi évekhez hasonlóan ragyoghassanak, a székesfehérvári Roneko Kft. tett felajánlást: 1 millió forinttal támogatják a város idei adventi kivilágítását.

"Akkor, amikor nehéz időszak van, a város kicsi pénzügyi gondokkal küzdhet, mivel megemelkedtek a költségei. A közgyűlés már bejelentette a spórolást, és mi úgy gondoltuk, hogy az adventi vásár idén se szenvedjen hiányt – ezért döntött úgy a cég vezetése, hogy 1 millió forinttal hozzájárulunk az adventi vásár villanyszámlájához" – Nemes Ferenc, a Roneko Kft. tulajdonosa.

Ez a villanyszámla nagyságrendileg 1,2 millió forintot tesz ki az adventi időszakban, a díszkivilágítás összköltsége pedig 2,5 millió forint lesz január elejéig.

"Ez a felajánlás nagyon jelentős támogatás, valamint fontos része és eleme annak, hogy azt a döntést tudtuk meghozni, hogy idén is lesz rendes adventi díszkivilágítás Fehérváron. Kicsit szűkebb programokkal, szűkebb helyen, de egy teljes karácsonyi vásárral együtt tudjuk azt a közösségi hangulatot megteremteni Székesfehérváron, ami ilyenkor a megszokott itt, az adventi időszakban" – hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester.

A vásárra már nagy valószínűséggel az ott áruló kereskedők is készülnek, hiszen a kihelyezett bódék licittárgyalása is lezárult mostanra. Bozai István városgondnok elmondta, az árusok és vendéglátósok számát tekintve nem lesz változás a korábbi évekhez képest.

"Nagy öröm és nagy köszönet a fehérvári kereskedőknek és vendéglátósoknak, hogy az eddigi éveknek megfelelően múlt héten lezárulhatott a nyilvános licittárgyalás, és ugyanazzal a létszámmal, ugyanazon faházmennyiséggel tudjuk megtartani a karácsonyi vásárt. Tehát az előző években megszokott színvonalon és méretben tudjuk az adventi vásárt megrendezni" - emelte ki Bozai István.

Mint a szerdai tájékoztatón kiderült, a város karácsonyfája november 21-én érkezik majd a Belvárosba. Az ezt követő, első adventi hétvégén pedig ünnepélyes keretek közt kapcsolják fel a fényeket, amelyek – egy korábbi közgyűlési döntés értelmében – vízkeresztig világítanak majd a Belvárosban. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek