1 évnél régebbi cikk

Három könyvtár folyamatosan nyitva tart az energiaválság miatt elrendelt szünetben is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Három könyvtár folyamatosan nyitva tart az energiaválság miatt elrendelt szünetben is

November 2-a óta zárva tart a Vörösmarty Mihály Könyvtár központi intézménye és több fiókkönyvtára, azonban három intézmény – a Budai úti, a Mészöly Géza utcai és a Tolnai utcai – folyamatosan várja az olvasókat.

A zárva tartó könyvtárak állományából foglalni azért lehet. A Pedagógiai Szakkönyvtár a mostani helyén az év végével megszűnik és átköltözik az Oskola utcába – olvasható a VMK közösségi oldalán.

2023. április 30-ig az alábbi tagkönyvtárak tartanak nyitva:

  • Budai úti Tagkönyvtár (Budai út 44-46.); kedd – péntek 9-17 óra között, szombat 9-13 óra között
  • Mészöly Géza utcai Tagkönyvtár (Mészöly Géza utca 1.); kedd – péntek 9-17 óra között
  • Tolnai utcai Tagkönyvtár (Tolnai utca 30.); kedd – péntek 9-17 óra között

A bezárt intézmények könyveit a nyitva tartó könyvtárak bármelyikébe visszavihetik az olvasók. A kölcsönzési határidőt automatikusan nem hosszabbítják meg, a késedelmes könyvekre felszólítást küldenek. Hosszabbítani online, e-mailben és telefonon is lehet.

A zárva tartó könyvtárak állományából lehet foglalni, előjegyzést és fiókközi kölcsönzést kérni. A kéréseket e-mailben is fogadják a már ismert, az olvasójegyeken is szereplő e-mail- címeken.

A Központi Könyvtár, a Széna téri és a Zsolt utcai Tagkönyvtárak állományára felvett foglalások és előjegyzések csak egy helyen, a Budai úti Tagkönyvtárban vehetők át. Kérik az olvasókat, hogy mindig várják meg a rendszer visszajelzését, mert a könyvtárak közötti szállítás miatt a könyvek átvételére várni kell, esetenként akár két napot is.

A Pedagógiai Szakkönyvtár 2022. december 31-én a III. Béla király tér 1. szám alatt megszűnik. Állományából november 18-án lehet utoljára kölcsönözni, ezt követően csak a három nyitva tartó könyvtárban adhatók vissza az onnan kölcsönzött könyvek. A szakkönyvtárat átköltöztetik az Oskola utcai épületbe, és nyitásig az állományból nem lehet kölcsönözni. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek