1 évnél régebbi cikk

A karóra, ami a maximumot nyújtja viselője számára
Fehérvár Médiacentrum fotója
orashop.hu
A karóra, ami a maximumot nyújtja viselője számára

Az egyik legnépszerűbb gyártó megingathatatlan a mechanikus órák gyártásában akkor is, ha sok más márka időközben elmozdult a kvarc, valamint az okosórák készítésének az irányába.

Ez a márka azonban mindig is a hagyományos vonalat képviselte, és bár van néhány kvarc modellje, továbbra is elkötelezett a mechanikus órák gyártása iránt.

A márkát japán minőség és aprólékosság jellemzi, ami azt jelenti, hogy a legapróbb fogaskerekekig mindent maguk gyártanak, hiszen a magas színvonal csak így garantálható. Kitartásuk meghozta gyümölcsét, és Japán egyik legkeresettebb óramárkájává váltak.

Milyen Orient órák érhetőek el?

A fentiek alapján joggal feltételezhetnénk, hogy az Orient luxusmodelleket gyárt, ami csak kevesek számára elérhető. Ez a feltételezés azonban téves, hiszen az Órashop.hu Orient órái esetében a cég a kezdetektől fogva arra törekedett, hogy a kiváló minőségű órái megfizethető áron kerüljenek értékesítésre, így az átlagemberek számára is megvásárolhatóak legyenek.

Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy az Orientnek igenis léteznek exkluzív modelljei, azonban ezek is a megfizethető árkategóriába tartoznak. Ennek az az oka, hogy az Orient ars poeticája kimondja, hogy az általuk gyártott óráknak kiváló minőségűnek és megbízhatónak kell lenni, és ezt olyan áron kell értékesíteni, hogy a vásárlók ki tudják fizetni.

A divat változása

Mint tudjuk, a világ folyamatosan változik, és nem kíméli ez a tendencia az órapiacot sem. A kilencvenes években a hagyományos órák gyártói szembesülhettek azzal a ténnyel, hogy a kvarcórák kezdték el uralni a világot. Az Orient azonban bízott óráiban, és továbbra is az általa kitaposott úton haladt tovább. Kitartása meghozta a gyümölcsét, mert bár a divat mindig mást emel ki, a mechanikus szerkezetek újra reneszánszukat élik, és a legnagyobb márkák csúcsmodelljei is ezekkel a szerkezetekkel készülnek.

Ma a márka kiváló eladási adatokat produkál világszerte, de különösen az Egyesült Államokban.

Mi jellemzi az Orienteket?

Természetesen, ahogy korábban is említettük, a csúcsminőség. Aki egy ilyen órát tesz a csuklójára, érezheti annak kifinomultságát, stílusosságát és azt, hogy mindig biztos lehet abban, hogy az óra pontosan működik.
A döntés nem könnyű, hiszen a márka többféle kollekcióval rendelkezik, és a kollekciókon belül is számos modell található. Azonban érdemes átnézni a kínálatot, hiszen ki-ki ízlése szerint tudja kiválasztani a hozzá leginkább illő darabot.

Befektetés-e ez az óra?

Határozott igent kell erre mondanunk, hiszen ezek az órák strapabíróak, ellenállóak és gyártói hosszú távra terveztek vele. Nem tekinthetünk rá lecserélhető divatóraként, inkább egy hosszú távú befektetésként a jövőbe, hiszen akár több generáció is hordani tudja.

Az Orient órák ötvözik magukban a japán precizitást és a tervező fantáziáját, ezért olyan meghatározó az az érzés, amit képviselnek. Ha tehát egy olyan órát szeretnél, ami garantáltan soha nem késik, mutatós és minőségi darab, akkor nyugodtan tedd a voksodat az Orient mellé, hiszen ezzel magadévá tudod tenni a stílusosságot és az eleganciát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek