1 évnél régebbi cikk

Cristiano Ronaldo csodás rekordja és a brazilok csodagólja
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook-com/fifaworldcup
Cristiano Ronaldo csodás rekordja és a brazilok csodagólja

Véget ért az első csoportkör a labdarúgó világbajnokságon, már láthattuk mind a 32 csapatot. A portugáloknál természetesen Ronaldo volt a főszereplő, aki ötödik vébéjén is gólt szerzett. Brazília is győzelemmel nyitott, és néha megvillantott valamit a tőle mindig várt varázslatból.

Miután a világbajnokság idején vált hivatalossá, hogy Cristiano Ronaldo és a Manchester United útjai elválnak, még inkább fókuszba került az ötödik vébéjén szereplő sztár bemutatkozása Katarban. A portugál válogatott élén továbbra is ő a vezér, ezt egy kiharcolt, majd értékesített 11-essel bizonyította Ghána ellen. Ezzel 2006, 2010, 2014 és 2018 után 2022-ben is szerzett világbajnoki gólt, ami természetesen rekord. Ráadásul a vébék történetének második legidősebb gólszerzője lett. Portugália pedig 3-2-re nyert egy gól nélküli első félidő után. A H-csoport másik meccsén Uruguay-Dél-Korea 0-0, ez volt a negyedik gól nélküli döntetlen a katari tornán.

A G-csoport nyitó találkozóján is csak egy gól született, ezzel Svájc legyőzte Kamerunt. Afrika öt csapatot delegál a világbajnokságra, ezek együttesen 2 pontot szereztek a nyitó körben... Az első csoportkör legvégén aztán jött az általában legjobban várt bemutatkozás, Brazília első meccse. A hatodik címükre hajtó brazilok Szerbiával játszottak, és bár fölényben voltak, az első félidőben nem találtak be. Szünet után fokozták a nyomást Neymarék, és Richarlison két góljával nyertek. A második olyan félfordulatos, ollózós bravúrgól volt, amilyenekkel a brazil foci szépségét illusztrálni szokták.

Pénteken pedig már kezdődik a második forduló a csoportmeccsek során. Az A-csoportban Katar-Szenegál (14 óra) és Hollandia-Ecuador (17.00)  meccsek lesznek, vagyis az első kör győztesei és vesztesei is egymás ellen játszanak. A B-csoportban Wales-Irán (11.00) és Anglia-Egyesült Államok (20.00) mérkőzéseket rendeznek, az angolok akár be is biztosíthatják továbbjutásukat a nyolcaddöntőbe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek