1 évnél régebbi cikk

Munkagépeket kapott az Óbudai Egyetem
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Vasvári Tamás
Munkagépeket kapott az Óbudai Egyetem

Korszerű munkaállomásokon dolgozhatnak, gyakorolhatnak az egyetemisták. Anyagmegmunkáló és forgácsoló gépet adományozott a Hanon Systems Hungary Kft. az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar számára.

Az autóiparban használt alkatrészeket munkálnak meg azok a gépek, amelyeken az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán tanulók gyakorolhatnak majd. A használt berendezéseket a Hanon Systems Hungary Kft. ajánlotta fel a felsőoktatási intézménynek.

"Személyes érintettségből, ha mondhatok valamit. Én már elég régen végeztem az egyetemen, idén volt 30 éve, de már akkor volt lehetőségem arra, hogy ipari robotot programozzak, 30 évvel ezelőtt az egyetemen. Ez ma is fontos, hogy ne kerüljenek ki úgy mérnökök az egyetemről, hogy ne lássák, ne tudják programozni ezeket a gépeket" - mondta el Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető igazgató hozzátette, az, hogy az iskolában a gépek felhasználásával tanulhatnak a hallgatók, jó a városnak, hiszen ezáltal az egyetem ide tud csábítani minél több hallgatót, de jó a cégeknek is, hiszen gyakorlottabbak lesznek a végzős fiatal mérnökök, és ez az egyetemnek is jó, hiszen olyan gépeket tudnak használni, amely a mai kor színvonalát képviselik.

"Az egyetem és annak Alba Regia Műszaki Kara ars poetica szintjén vallja a gyakorlatorientált képzést. Az, hogy ilyen pragmatikus képzést adni tudjunk a hallgatóknak, annak jelentős eszközigénye van. Fontos cél volt idáig is, hogy a hallgatók az iskola falai között tanulják meg azt, ami iparilag fontos, iparilag elvárt. Ennek egyik megoldása, hogy egy apró gyárszeletet képezünk az iskolában, és a Hanon támogatásával éppen ez történik most" - emelte ki Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja.

A két berendezés, az anyagmegmunkáló és a forgácsoló gép a robottal együtt olyan gyártócellát alkot, amelyet az iparban használnak. Az adományozási megállapodást aláírták a felek, a gépek pedig hamarosan megérkeznek az egyetemre. Az eszközök értéke 37 ezer euró, vagyis több mint 15 millió forint.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek