1 évnél régebbi cikk

Ügyintézés gyorsan, önállóan, sorban állás nélkül – MIA Pont nyílt a Gárdonyiban
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Ügyintézés gyorsan, önállóan, sorban állás nélkül – MIA Pont nyílt a Gárdonyiban

A mini kormányablaknak is tekinthető, érintőképernyős eszközön könnyen, gyorsan, sorban állás nélkül tudunk ügyeket intézni.

Magyarország kormánya 2015-ben indította el a Digitális Jólét Programot, melynek célja, hogy hazánk minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. Ebben a hálózatban Digitális Jólét Program Pontként üzemel a Gárdonyi Géza Művelődési Ház is immár 2017 óta - számolt be az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Az intézményben lévő digitális eszközöket és internetet bárki használhatja, illetve részt vehet szervezett, digitáliskompetencia-fejlesztő foglalkozásokon is. Nagy népszerűségnek örvend többek között az időseknek indított NET Nagyi program. A használatban DJP mentorok segítenek, ha szükséges.

A DJP Pont működésének újabb fontos lépcsőjeként nyílt meg a Mesterséges Intelligencia, azaz MIA Pont a művelődési házban. Az intézménybe belépve rögtön balra megtaláljuk az érintőképernyős eszközt, amely mini kormányablaknak is tekinthető.

Egyszerűen, gyorsan az alábbi ügytípusokat tudjuk az eszközön intézni:
- Hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylés
- Vezetői engedély pótlás
- Állandó személyazonosító igazolvány pótlás
- Elektronikus lakcímbejelentés
- Születési anyakönyvi kivonat igénylés
- Házassági anyakönyvi kivonat igénylés
- Bejegyzett élettársi kapcsolatról anyakönyvi kivonat igénylés
- Okmányérvényesség ellenőrzés
- Jármű ideiglenes kivonás
- Jármű ideiglenes kivonás meghosszabbítás

A DJP hálózatba1291 település tartozik jelenleg, 1535 DJP Pont működik az országban 1695 mentorral. Két évvel ezelőtt stabilan 30 ezer fő körül mozgott, az elmúlt fél évben pedig már 60 ezer fölött volt a DJP Pontok látogatottsága, ami azt mutatja, hogy van igény a lakosság részéről.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek