1 évnél régebbi cikk

Székesfehérvári üzletember cége épít húszmilliárd forintból luxusszállodát az Egyesült Arab Emírségekben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sun Beach Hotel Resort
Székesfehérvári üzletember cége épít húszmilliárd forintból luxusszállodát az Egyesült Arab Emírségekben

A cseh-magyar cég szállodáját jövőre kezdik építeni, és egy év alatt be is fejeződnek a munkálatok. A Sun Beach Resort lesz az első magyar érdekeltségű szálloda az arab országban.

A mesterséges Al Mardzsan-szigeten épül az Egyesült Arab Emírségek első magyar érdekeltségű szállodája, írja a turizmus.com a beruházó vállalat közleménye alapján. A cseh-magyar tulajdonú Prestont a cseh üzletember, Filip Navrátil és magyar társa, a fehérvári kötődésű Hegyvári Bálint hozta létre. 

Hegyvári Bálint nyilvánosan elérhető LinkedIn profilján is Székesfehérvárt adta meg a kapcsolati adatoknál településeként. Ezen kívül az ugyancsak nyilvános céginformációk alapján vállalkozása is fehérvári címre van bejegyezve. A Preston honlapja szerint Hegyvári Bálint a magyarországi cég ügyvezetője, míg az anyacégnél marketingigazgató. Tapasztalatait elsősorban marketingben és értékesítésben szerezte. Korábban dolgozott Cipruson, Vietnamban és az Egyesült KIrályságban is.

Visszatérve a hotelre: a beruházást a Preston 50 millió dollárból, vagyis megközelítőleg 20 milliárd forintból finanszírozza, amit  saját tőkéből, Csehországban kibocsátott vállalati kötvények eladásából és a szállodaszobák értékesítéséből teremtenek elő. 

A mintegy tízezer négyzetméternyi területhez körülbelül 8,5 millió dollárért (3,3 milliárd forint) jutottak hozzá a mesterséges szigeten. További érdekesség, hogy most először vásárolhatott telket és építhet szállodát magyar érdekeltségű cég az Emirátusokban. 

A közleményből kiderül, hogy a Sun Beach Resort névre keresztelt szállodaberuházás jövőre kezdődik, és egy év múlva már szeretnék is megnyitni. A gyors tempó elsősorban a moduláris építészeti megoldásnak köszönhető: az épület elemeit előre legyártják Lettországban, így a helyszínen már csak ezek egymásra építése történik. Ennek a költséghatékony megoldásnak köszönhetően jelentős mélyépítészeti munkákra sem lesz szükség. A hotel üzemeltetője az Earth Hotels lesz.

A négycsillagos szálloda célközönsége a kilencvenes években született millenialok és az utánuk következő generációk lesznek. Emiatt nagy hangsúlyt fektetnek az ökotudatosság mellett a digitalizációra is. A szállodában a vendégek mindent egy applikációról intézhetnek, sőt még azt is láthatják, mennyi vizet és áramot használtak ott-tartózkodásuk alatt. A különböző programokat (például tevegelés) is telefonon intézhetik majd el, ugyanakkor a ki- és becsekkolás sem hagyományosan, a recepción történik majd, hanem az okostelefonokon keresztül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek