1 évnél régebbi cikk

A bébi boszorkánytól Stuart Máriáig, avagy minek öltözzünk idén farsangkor?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Jelmezkölcsönző Non-Stop Székesfehérvár
A bébi boszorkánytól Stuart Máriáig, avagy minek öltözzünk idén farsangkor?

Vannak a bevállalósak és vannak, akik a legdivatosabb filmes karakterekért rajonganak – egy biztos, legyen óvodás farsangról vagy felnőtt beöltözős buliról szó, a jól megválasztott jelmez elengedhetetlen ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat ideiglenes bőrünkben.

Elkezdődött, és 2023-ban még február 23-ig tart a farsangi időszak. Az óvodai-iskolai farsangi ünnepségek és a felnőtt beöltözős bulik időszakában sokan teszik fel a nagy kérdést: minek öltözzek idén? Hogy segítsük ezt megválaszolni, megkérdeztük Takács Anitát, a Jelmezkölcsönző Non-Stop Székesfehérvár tulajdonosát, mik a 2023-as jelmeztrendek.

- A gyerekeknél a filmes karaktereknek minden szezonban óriási rajongótábora van, gyakorlatilag négyéves kortól szokták keresni az éppen aktuális kedvencek öltözetét. Idén kissé elmentünk a horrorvonalra, ugyanis már a legkisebbek is Wednesdaynek, illetve Harley Quinnek szeretnének beöltözni. Rengetegen keresik ezeket a karaktereket, de szerencsére – ugyan kisebb számban – a gyerekeknél még élnek a klasszikusabb figurák is: az óvodai-iskolai farsangokon idén is megjelennek majd a pókemberek, kalózok, a kishercegek, a csontvázak, lovagok, túró rudik és még Popey is.

Amit kissé sajnálok személy szerint, hogy a kislányok már jó ideje nem szeretnének semmilyen hercegnőnek beöltözni, a Csipkerózsika jelmezt talán tíz éve is van, hogy utoljára kiadtam. Sok nagyon egyedi karakterem is van, amit a vagányabb gyermekek szívesen választanak. A bölcsiseknél kimondottan kedveltek az állatos figurák, például a Kisvakond vagy a banánevő kismajom, a legkisebbek részére készültek az úgynevezett féljelmezek, amiknél csak deréktól felfele öltöznek be a gyermekek. A legkisebbeket is be lehet öltöztetni, hiszen már 56-os méretben is van miniboszorkány jelmez.

- Egyre népszerűbbek – és nem csak farsang időszakában – a felnőtt beöltözős bulik, amelyek néha tematikusak, de gyakrabban szabadon választható, hogy ki milyen bőrbe bújik. Ebben a korosztályban van sláger, és ha igen, minek szeretnek a legjobban beöltözni a felnőttek?

- A felnőtteknél is megjelennek az aktuális kedvencek, de sokkal kisebb számban, mint a gyermekeknél. Ebben a korosztályban a legnagyobb a választék, és az a tapasztalat, hogy a felnőttek bevállalósak, nagyon szeretik a nagyon egyedi megjelenést. Gyönyörű és különleges jelmezekbe is szívesen beöltöznek, ilyenek például a filmes kosztümnek is beillő, dúsan díszített részletgazdag ruhák, mint Stuart Mária öltözete, a reneszánsz vagy egyiptomi, illetve a római császárjelmezek.

Mindig kedveltek a vicces szuperhős, az egyházi tematikájú és az egyenruhás öltözetek, de egyedi megjelenést kedvelők között népszerű például az arab sejk, a mexikói, valamint a spanyol táncos páros kosztümök. Sokszor van, hogy valaki elképzelés nélkül érkezik, ilyenkor több jelmezt is adok neki, elkezd próbálgatni, és mindig látni, hogy mikor van meg az övé: megváltozik a tartás, szinte belelényegül a szerepbe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek