10 hónapnál régebbi cikk
A tökéletes szalagosfánk felsővárosi módraA tökéletes szalagosfánk felsővárosi módra
A tökéletes szalagosfánk felsővárosi módra
Elkezdődött a farsangi szezon, és a 2024-ben február 14-ig tartó időszak egyik elengedhetetlen eleme a fánk és a fánksütés. Ezúttal a tökéletes szalagosfánk titkaiba avat be mindenkit a székesfehérvári Hegyi Ferencné.
A farsangi időszak hagyományaihoz hűen idén is készül a szalagos fánk Hegyi Ferencné konyhájában. Sokan talán nem is tudják, de a tökéletes tészta egyik titka, hogy a tálba kell csapni az összekevert alapanyagokat. Emellett pedig ügyelni kell részletes kidolgozásra és a tökéletes alapanyagokra is.
Számos hagyomány is fűződik a fánksütéshez, ugyanis ez az időszak egyben párkeresésre is lehetőséget adott, a lányok pedig ennek jelképeként fánkot ajándékoztak a kiszemeltjüknek. A farsangi mulatozás szokásait sokáig őrizték Felsővárosban is - tudtuk meg Hegyi Ferencnétől, aki kiemelte a kisütött fánkok önmagukban is nagyon ízletesek lehetnek, de lehet tálalni porcukorral és lekvárral is.