2 hónapnál régebbi cikk

Elűzték a telet a fehérvári ovisok is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Elűzték a telet a fehérvári ovisok is

Ovis farsangoláson tartott a Tálos Edit alapítvány szombaton a Szent István Hitoktatási és Művelődési házban. A mulatságon a szervezők a jó hangulat mellett arra is törekedtek, hogy a gyerekekkel megismertessék a népi kultúrát.

Zenés, táncos farsangozáson vehettek részt a székesfehérvári ovisok szombat délelőtt a Szent István művelődési házban, hiszen 6. alkalommal szervezte meg télűző foglalkozását a Tálos Edit alapítvány. Az eseményen amellett, hogy dalokat tanultak és bemutatták jelmezeiket, különböző hangszereket is megismerhettek  Varró János népzenész, zenetanár jóvoltából, valamint kézműveskedhettek is Nagyné Váti Zsuzsanna óvodapedagógussal, aki elárulta mit is készíthetnek vele a legkisebbek.

De ehhez hasonló foglalkozásokra nem csak most, hanem heti szinten is jöhetnek a gyerekek és szüleik a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően, mivel az alapítvány nem titkolt célja a népi kultúra megismertetése és a népi hangszerek megszerettetése már kis korban. 

A mi foglalkozásaink első sorban a magyar népi gyermekdalok, gyermekjátékokra épülnek és törekszünk minél több érdekes hangszert bemutatni a gyerekeknek. A szombati alkalommal például egy nagyon szép, új ütőgardonnal készültünk, amit reméljük, hogy minden kisgyermek jól elfenekel, és akkor igazi télűző, farsangolós hangulatot sikerül idevarázsolni - mondta el Bergerné Szőnyi Anna, a Tálos Edit alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az alapítvány reméli, hogy az immár 6 éve elindított kezdeményezésüknek köszönhetően még sok gyerekbe bele tudják nevelni a népi kultúra és zene iránti szeretetet.

A Fehérvár TV összeállítása a mulatságról:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek