Hogyan készül a tökéletes csörögefánk?Hogyan készül a tökéletes csörögefánk?
Csöröge-, szalagos és pillefánk - a farsangi időszak kedvelt édességeit sokan készítik el a téli hónapokban, a felsővárosiak pedig jól ismerik a receptet. Hegyi Ferencné elárulta azt is, hogyan lesz igazán ízletes a csörögefánk: ehhez csupán tojás, liszt, tejszín és rum szükséges.
"Összegyúrni és kisütni. Nem kell sok hozzávaló sem, jó minőségű legyen a rum és a tojássárgája és akkor jó lesz" - vezetett be a csörögefánk rejtelmeibe Hegyi Ferencné, a Nem Csak a Húszéveseké a Világ Nyugdíjas Klub egyik tagja.
Nemcsak a formáját tekintve különbözik a szalagostól, elkészítése is gyorsabb, egyszerűbb: "A szalagos fánkot dagasztani kell - hosszan dagasztani, keleszteni, utána kiszaggatni és majd tovább keleszteni, tehát ez egy hosszadalmasabb folyamat. Összességében hamar elkészül, ez egy gyors édesség."
A kisütött fánkok pedig önmagukban is nagyon ízletesek lehetnek, de lehet tálalni porcukorral és lekvárral is.