1 évnél régebbi cikk

Biztonságban landolt a magyar mentőcsapat Törökországban, két fehérvári is segíti a mentést
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Baptista Szeretetszolgálat
Biztonságban landolt a magyar mentőcsapat Törökországban, két fehérvári is segíti a mentést

Magyarországról még hétfőn az esti órákban indult el a Baptista Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportja is.

Keddre 4300 fölé emelkedett a megerősített halálos áldozatok száma Törökországban és Szíriában a hétfő hajnali 7,8-as földrengés és az azt követő csaknem kétszáz utórengés következtében. Törökország nemzetközi segítséget kért, Magyarországról pedig a Huba Resque 24, tizenkilenc fővel indult útnak kereső kutyákkal, műszaki csapattal, két orvossal, hogy a földrengés sújtotta területeken segítsen. A csapatnak két székesfehérvári tagja is van, Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója és Klupács Péter, mentőtechnikus. 

A HUBA Rescue24 egészségügyi és kutató-mentőcsapat kedden délelőtt érkezett meg a a törökországi Adanába, majd elkezdték teherautókra pakolni a közel 2 tonnányi felszerelést. A kutatás-mentés, illetve az egészségügyi ellátás helyszínére vezető út körülbelül 3-4 órát vesz majd igénybe - írják abban a posztban, ahol a szerencsés törökországi földet érésről is hírt adnak.

A Fehérvár Televízió még az indulás előtt, hétfőn készített interjút Pavelcze Lászlóval, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatójával a pákozdi logisztikai központban. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek