1 évnél régebbi cikk

1,2 millió forintot csaltak ki egy fehérvári férfitől, de tízezer embert is átverhettek
1,2 millió forintot csaltak ki egy fehérvári férfitől, de tízezer embert is átverhettek

Internetes munkát, valamint gyorsan és sok pénzt ígértek magyar csalók egy amerikai filmforgalmazó nevében. A munkavégzés megkezdéséhez azonban előbb valamennyit be kellett fizetni.

„Senki ne üljön fel azoknak a hirdetéseknek, amik azt ígérik, hogy rövid idő alatt szinte meg tudja duplázni a befektetett összegét” – mondta az RTL Híradónak az a székesfehérvári férfi, akit 1,2 millió forinttal rövidítettek meg internetes csalók.

Az esetnek országszerte akár tízezer károsultja is lehet, akiknek gyorsan és sok pénzt ígértek a feltételezett piramisjáték szervezői. A munka során naponta 10 vagy 20-25 filmelőzetest kellett megnézni, majd ezekről egy közösségi média csoportban számoltak be. Egy-egy előzetesért 5 dollárt, vagyis mai árfolyamon 1800 forintot fizettek.

A fehérvári fiatal szerint a kifizetések naponta vagy hetente történtek, és eleinte nem is volt gond a pénzzel. 

„Múlt hét szombaton egyik pillanatról a másikra a cég Telegram-csoportjai elkezdték magukat felszámolni. A csoporton belüli beszélgetéseket letiltották, a mentorok törölték magukat, a budapesti vezérigazgató is teljesen felszívódott” - árulta el az átvert férfi.

Az RTL úgy tudja, hogy tízezernél is több embert csaphattak be, akiktől a csatlakozáshoz legalább 48 ezer, és legfeljebb 2,4 millió forintot kértek el.

A csatorna riportját itt lehet megnézni:

Borítókép: RTL
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek