12 hónapnál régebbi cikk

Lezárnak egy sávot a Budai út végén hétfőtől a multicsarnok építése miatt  
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Lezárnak egy sávot a Budai út végén hétfőtől a multicsarnok építése miatt  
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Újabb szakaszához érkezik az Alba Aréna építése. Emiatt hétfőtől néhány hétig tartó lezárás kezdődik a Budai út Poprádi és Nagyszombati utca közötti szakaszán, a városból kivezető oldalon. A már bevezetett kerékpáros útvonalra vonatkozó tereléseket továbbra is fenntartják.

Az Alba Aréna multifunkcionális csarnok kivitelezési munkálatai a következő ütembe lépnek. Április 3-tól, hétfőtől a kivitelező lezárja a szélső sávot a Budai út Poprádi és Nagyszombati utca közötti szakaszán, a városból kifelé vezető oldalon. A korlátozás várhatóan három-négy hétig lesz érvényben, azonban a húsvéti ünnepi hétvégére feloldják a lezárást, akkor két sávot használhatnak majd az autósok.

Közben továbbra is fenntartják a kerékpárosokra vonatkozó korlátozásokat a Nagyszombati utca – Budai út kereszteződésének négy sávra történő bővítése miatt. Az átépítés ideje alatt a Budapest – Balaton kerékpárút Budai úti szakaszán ideiglenesen elterelik a kerékpáros-forgalmat.

A Budapest felől érkező kerékpárosoknak Kisfalud utolsó keresztutcájánál az újonnan megépült BUBA kerékpárútról le kell térniük a kiépített kerékpáros átkelőnél a lakott területen lévő régi kerékpárútra. Székesfehérvárra beérve a Nagyszombati utcára jobbra kanyarodva folytatják útjukat, az első kereszteződésnél balra, a Sárosi utcán hajtanak, majd ismét balra kanyarodva, a Poprádi utcán haladva érnek vissza a Budai útra, ahol az első lámpás csomópontig a járdán haladnak. A lámpánál átkelve térhetnek vissza a BUBA kerékpárútra.

A Székesfehérvár irányából érkező kerékpárosoknak a Bika csárdánál lévő jelzőlámpánál kell áttérniük a Budai út másik oldalára, ahonnan balra kanyarodva rátérnek a Poprádi utcára. Innen a táblákat követve az első lehetőségnél jobbra kanyarodva a Sárosi utcán haladhatnak, ahonnan egyből egy újabb jobbkanyarral a Nagyszombati utcára térnek. Itt a lámpás kereszteződésnél a Budai út Aranybulla felöli oldalán folytathatják útjukat a régi kerékpárúton. Kisfalud településre beérve tábla és átkelő jelzi, hol térhetnek vissza a BUBA kerékpárútra.

Kérik a gépjárművezetőket és a bicikliseket, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően haladjanak az érintett útszakaszon!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek