1 évnél régebbi cikk

Buszon csípték fülön a notórius tolvajt Fejérben
Buszon csípték fülön a notórius tolvajt Fejérben

A többszörösen körözött férfit gyanúsítottként hallgatták ki a dunaújvárosi nyomozók és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. április 25-én délután a Nagyvenyim felé tartó autóbuszról szállították le azt a 30 éves nagyvenyimi lakost, akivel szemben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt több körözés is érvényben volt - írja a police.hu.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2022. december elejétől 2023. április közepéig tartó időszakban válogatás nélkül lopott dunaújvárosi üzletekből és magánszemélyektől. Kozmetikai, ruházati, mezőgazdasági és élelmiszerüzletek egyaránt a 30 éves elkövető ténykedésének sértettjei között szerepelnek.

Ezekből rendre nagy mennyiségben tulajdonított el többek között márkás illatszereket, édességet, szeszes italokat és kozmetikai készítményeket, de a férfi beszerzési listáján láncfűrész és akkumulátor is szerepelt.

Az üzletekben lefeszítette a termékekről az áruvédelmi eszközöket, majd fizetés nélkül távozott, de előfordult, hogy egy fodrászatból emelte el az éppen ott tartózkodó hölgy pénztárcáját, a benne található készpénzzel, bankkártyával és a sértett személyi okmányaival együtt. A notórius tolvaj még attól sem riadt vissza, hogy egy dunaújvárosi vendéglátóhelyről lovasítsa meg az éppen munkáját ellátó alkalmazott tárcáját.

A rendőrök a nyomozás során összegyűjtött adatok és a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították a 30 éves elkövetőt, majd a férfi hollétével kapcsolatban beszerzett információk birtokában 2023. április 25-én délután egy távolsági autóbuszon elfogták.

A dunaújvárosi nyomozók a nagyvenyimi férfit - őrizetbe vétele mellett -

5 rendbeli lopás bűntett, továbbá 7 rendbeli lopás vétség bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek