11 hónapnál régebbi cikk

Megváltozott a vérvételi időpontfoglalás rendje, új központi számot kell hívni
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Megváltozott a vérvételi időpontfoglalás rendje, új központi számot kell hívni

A sorban állás és a várakozási idő csökkentése érdekében május 1-jétől már nemcsak a háziorvosi, hanem a szakorvosi beutalóval vérvételre érkezőknek is előzetesen időpontot kell foglalniuk a Szent György Kórház Központi Laboratóriumába és a Távirda utcai vérvételi helyre.

A személyes egyeztetés mellett május 1-jétől új online felületen, május 8-tól pedig új telefonszámon is lehet időpontot foglalni a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Központi Laboratóriumába és a Távirda utcai vérvételi helyre. A SYNLAB tájékoztatása szerint az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy jelentősen megnőtt az alapellátásból beutalóval érkezők számára a sorban állás a laborban. A legfontosabb változás így, amelyet májustól bevezettek, hogy a kórházi beutalóval rendelkezőknek is előzetesen be kell jelentkezniük a vérvételre.

Online foglalás

Többféleképpen is lehet időpontot foglalni, de elsősorban az online módot javasolják a laborban dolgozók. Amennyiben a beutalóját a Szent György Kórház valamely szakrendelésén kapta a páciens, akkor ide kattintva lehet időpontot foglalni. Ha a beutalót a háziorvos írta, vagy más intézmény szakorvosa, akkor ezt az oldalt kell használni. Figyelembe kell venni: a közfinanszírozott ellátás igénybevételének feltétele, hogy a páciensnek, és/vagy a beutaló orvosnak a laboratórium ellátási területéhez kell tartoznia, és a hozott vérminta leadásához is időpontfoglalás szükséges!

A Távirda utcai vérvételi helyre ezen a felületen bármely beutalóval lehet időpontot foglalni, de itt csak 10 év feletti gyermekeket fogadnak vérvételre. Terheléses (cukor terhelés, laktózterhelés) vizsgálat végzése ezen a helyen nem elérhető, továbbá sem magánfinanszírozott sem sürgős vizsgálatok végzése nem történik.

Aki magánfinanszírozott vérvételt szeretne igénybe venni, tehát a vizsgálatokat, vagy azok egy részét saját maga finanszírozná, az ide kattintva kereshet magának megfelelő időpontot.

A rugalmas online foglalás mellett május 8-tól új telefonszám lép életbe

Hétköznapokon 11 és 14 óra között a +36 21 223 3131 telefonszámon is lehet időpontot foglalni, míg személyesen hétfőtől péntekig a SYNLAB Székesfehérvári Laboratóriumában (Seregélyesi út 3.) az 1. ablakban 7.00-15.00 óra között.

Az életbe lépett változásokról a szakorvosokat és a háziorvosokat is tájékoztatta már a SYNLAB, így az érintett betegek tőlük is érdeklődhetnek.

További részletes tájékoztatás ide kattintva olvasható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek