9 hónapnál régebbi cikk

Miért bontották el az e-töltőpontokat az ALDI parkolójában, a Szent Flórián körúton?
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Miért bontották el az e-töltőpontokat az ALDI parkolójában, a Szent Flórián körúton?

Néhány hete üzemen kívül, lebontva és elkerítve áll az e-töltőpont a Szent Flórián körúti ALDI-parkolóban. Megkérdeztük a kereskedelmi vállalatot, hogy végleges-e ez az állapot, vagy lesz még lehetőség az elektromos autók töltésére?

Még 2019 decemberében adták át az ALDI Szent Flórián körúton, valamint ezzel egy időben a Jancsár közben található üzleteinél az e-töltőpontokat. Ezzel két-két újabb ingyenes AC-töltőpont nyílott meg az elektromos- és plug-in hybrid autók akkumulátorainak töltésére Székesfehérváron.

Néhány hete azonban a Szent Flórián körúti üzletnél kordonnal kerítették körbe az állomásokat, valamint elbontották az egységeket. Ennek kapcsán kérdeztük meg a kereskedelmi üzletláncot, hogy mi az oka a lehetőség megszűnésének, illetve, hogy végleges-e a töltőpontok bezárása.

"Az ALDI és az E.ON Hungária Csoport továbbra is elkötelezett az ország egyik legnagyobb e-töltőhálózatának kiépítése iránt. Jelenleg már 17 vármegye 95 helyszínén összesen 146 töltő várja az ALDI parkolókban az elektromos és tölthető hibrid autók vezetőit. A töltési lehetőség természetesen a jövőben is megmarad az ALDI áruházak parkolóiban. A két cég átalakításokat hajt végre a hálózatán, ezért kerül sor egyes töltőknél a cserére, így a Székesfehérvár, Szent Flórián körúton található ALDI üzletnél is ezek a munkálatok folynak. Az autósok hamarosan – a tervek szerint néhány hét múlva – ismét használhatják az itteni töltőoszlopokat, addig a városban található ALDI áruházak közül a Jancsár köz 1-3. és a Holland fasor 1. alatti üzletek parkolóiban vehetik igénybe a töltési szolgáltatást" - írta megkeresésünkre küldött közleményében a vállalat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek