11 hónapnál régebbi cikk

Innovációban és kutatás-fejlesztésben erősít az Óbudai Egyetem Székesfehérváron
·OktatásÓbudai Egyetem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Vasvári Tamás
Innovációban és kutatás-fejlesztésben erősít az Óbudai Egyetem Székesfehérváron
·OktatásÓbudai Egyetem·Utolsó frissítés: undefined

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Az intézmény újabb együttműködési megállapodást kötött, ezúttal Komárom-Esztergom Vármegye egyik legnagyobb cégével.

Ünnepélyes keretek között az Alba Regia Műszaki Karon írták alá azt az együttműködési megállapodást, amely újabb lehetőséget jelent a fejlődésre az oktatók, a hallgatók valamint az BorgWarner Oroszlany Kft. számára egyaránt. Az Óbudai Egyetem ezúttal egy autóalkatrészeket gyártó céggel erősíti a kapcsolatát.

"Kiváló lehetőség olyan piaci szereplővel együttműködni, amely azt a piaci szegmenst képviseli, azt a technológiát tudja behozni az oktatásba, amely adott esetben az Alba Regia karon még nem létezik" - hangsúlyozta Felde Imre,
az Óbudai Egyetem ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettese.

Az oroszlányi gyár eddig benzines, diesel vagy hibrid csúcskategóriás autók alkatrészeit gyártotta, de hamarosan az elektromos autópiacra is betörnek - ehhez pedig innovációra, a technológia módosítására van szükség - mondta el Fejéregyházi-Kozó Anett, a cég HR igazgatója. A vállalat gyakornokprogrammal segíti a hallgatókat, de terveik között szerepel a duális képzés lehetőségének megteremtése is. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek