9 hónapnál régebbi cikk

Trója felfedezője volt, most múzeumi színházban láthatjuk életét Fehérváron
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Trója felfedezője volt, most múzeumi színházban láthatjuk életét Fehérváron
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined

Új kezdeményezésként a Szent István Király Múzeum díszudvarán "régész színház" keretében nézhetnek zenés darabot az érdeklődők. Keller János alakítja Schliemannt, a legendás német régészt.

Heinrich Schliemann 1873 nyarán megdöbbentette a világot, amikor megtalálta Tróját: a várost, aminek addig sokan még a létezésében is kételkedtek. A német régész életéből Matuz János, a múzeum művészeti intendánsa írt egész estés színdarabot. A bemutató szerda este 20 órakor lesz a múzeum díszudvarán.

Schliemann életén keresztül az álmok erejéről és a rendíthetetlen kitartásról mesél nekünk Keller János, a Vörösmarty Színház színművésze a Szent István Király Múzeumban idén elinduló nyári színházi programsorozatának nyitó darabjában, akihez csatlakozott egy nagyszerű zenész, Horváth János, s így vezetik végig a közönséget a lenyűgöző életúton.

A szatócsinasból lett dúsgazdag kereskedőt sokan csak "az ásó világhírű dilettánsaként” emlegetnek. Keller János az élet nagy kérdéseit boncolgatja: a családot, a szerelmet, és a hivatás. 

"Amikor az élet nehézségeket állít elénk, akkor - sokszor nagy küzdelmek árán - megtapasztalhatjuk, hogy minden nehézséget le lehet győzni. Ez a darab rávilágít erre! El is hangzik a darabban, hogy mindig lesz mellettünk egy szál deszka, amibe az életünk belekapaszkodhat.

A másik fontos pont, hogy merjünk nagyokat álmodni. Van esély arra, hogy ez az álom elérhető, az oda vezető út pedig nagy tanulságokkal szolgálhat!" - árulta el Keller János.

A régész színház próbái során egy meglepetés produkció is készült. Ezt is láthatják majd az előadásra érkezők. A Schliemann: Trója című zenés drámát összesen öt alkalommal nézhetik meg az érdeklődők idén nyáron a Szent István Király Múzeum díszudvarán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek