9 hónapnál régebbi cikk

Év Fagylaltja: a fehérvári Krém cukrászda két fagyija is aranyérmet nyert
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Kiss László
Év Fagylaltja: a fehérvári Krém cukrászda két fagyija is aranyérmet nyert

A Magyar Cukrász Ipartestület idén 25 éves, nagy presztízsű versenyén a mentes és a csokoládé kategóriákban nem találtak jobbat Kovács Roland és Végh József fagyijainál.

Az Év Fagylaltja versenyre idén 5 kategóriában összesen 81 fagylalt nevezett. Kötelező íz nem volt, így semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának írja az Index. A versenyzők egy fesztivál keretében, nézők előtt készítették el munkáikat, így nemcsak az eredményt, hanem a folyamatot is jobban megismerhették az érdeklődők.

Teljesen felszerelt helyszíni fagylaltlaboratóriumban, három professzionális fagyasztógépen folyt a verseny reggeltől kora délutánig.

A székesfehérvári Krém cukrászda szakemberei két kategóriában is a legjobbnak bizonyultak.

 „M” – Mentes kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Hozzáadott cukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylalt kategória.

Aranyérem: Mandulakert – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár.
Ezüstérem: Fekete noha – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa.
Bronzérem: Szilvafácska – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök.

„Csokoládé” kategória:

Ebben a kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap- és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.

Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József – Krém Cukrászda, Székesfehérvár.
Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen.
Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt., Budapest.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek