Év Fagylaltja: a fehérvári Krém cukrászda két fagyija is aranyérmet nyertÉv Fagylaltja: a fehérvári Krém cukrászda két fagyija is aranyérmet nyert
Az Év Fagylaltja versenyre idén 5 kategóriában összesen 81 fagylalt nevezett. Kötelező íz nem volt, így semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának írja az Index. A versenyzők egy fesztivál keretében, nézők előtt készítették el munkáikat, így nemcsak az eredményt, hanem a folyamatot is jobban megismerhették az érdeklődők.
Teljesen felszerelt helyszíni fagylaltlaboratóriumban, három professzionális fagyasztógépen folyt a verseny reggeltől kora délutánig.
A székesfehérvári Krém cukrászda szakemberei két kategóriában is a legjobbnak bizonyultak.
„M” – Mentes kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
Hozzáadott cukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylalt kategória.
Aranyérem: Mandulakert – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár.
Ezüstérem: Fekete noha – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa.
Bronzérem: Szilvafácska – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök.
„Csokoládé” kategória:
Ebben a kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap- és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.
Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József – Krém Cukrászda, Székesfehérvár.
Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen.
Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt., Budapest.