Így készíti a győztes fagyit Damniczki BalázsÍgy készíti a győztes fagyit Damniczki Balázs
Korábban a Fehérvár TV készített már egy összeállítást a munkafolyamatról, amit most itt az elején meg is mutatok. Persze aztán tessék csak tovább olvasni a cikket, mert az extrák csak ezután jönnek.
Jöjjön hát a munkafolyamat maga képekben elmesélve.
Balázs mutatja az alapanyagokat. Mandularopogós, pisztácia, pisztáciaöntet, csokoládé és bergamottos, feketeteás málnafagyi. Ezekből az összetevőkből készül a nyertes finomság. Az egyetlen, amit nem tudok megmutatni, az a fagyi illata, ami a nagymamám telkén csinált málnaszörpéhez volt hasonlatos. Isteni volt, na.
A következő lépés, hogy Balázs segédje beleönti a gépbe a málnafagyit. (Háttérben Dávid Reni tv-s kollégám örül nagyon, hogy végre egy cukrászüzemben lehet.)
Még egy kis kanalazás, hogy egy csöpp se vesszen kárba. (Felhívnám a figyelmet itt a háttérre, ahol a mestercukrász másik segédje a fagyihoz öltözött: tessék csak megnézni a klumpa színét!)
Itt pedig jön is ki a kész fagyi. Ez azért így elég guszta.
A málnára aztán rákerült a pisztáciaszósz. Balázs a Konyhafőnököt meghazudtoló pontossággal teszi a dolgát.
Rákerül aztán a mandularopogós.
És a végére a csokidíszítés.
És ezzel kész is az a fagylalt, amellyel megnyerték a Gelato World Tour magyarországi versenyét, s ezzel Balázs és csapata - ahogy arról korábban már írtunk - kijutott a verseny Európai Döntőjébe.