7 évnél régebbi cikk

Feketeteás fagyival nyert Damniczki Balázs a Gelato World Touron – A következő lépés bevenni Bolognát
·Gasztrofagyi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFeketeteás fagyival nyert Damniczki Balázs a Gelato World Touron – A következő lépés bevenni Bolognát
·Gasztrofagyi·Utolsó frissítés: undefined

Balázs fagylaltját egész pontosan úgy nevezik, hogy "Feketeteás málna bergamottal és pisztáciával". Ezzel a csodával nyerte meg a fehérvári cukrász a Gelato World Tour magyarországi versenyét.

A győzelmet megszerezve így Somogyi Renáta mellett Balázs képviseli majd Magyarországot a verseny Európai Döntőjében, melyet július 24-25-én rendeznek meg Bolognában. A magyar versenyen 22 fagylaltkészítő mérette meg magát, közülük bizonyult a legjobbnak Balázs és Renáta. (Somogyi Renáta egy gyenesdiási fagylaltozót üzemeltet, nyertes fagylaltja az Il mio Cioccolato névre hallgat.)

Elképzelésem szerint Balázs fagyiját valahogy így fogadhatta a zsűri:

 

Ha a fehérvári cukrász az Európai Döntőt is megnyeri (mert hát miért ne nyerné meg, ugye), akkor szeptember 8-10. között Riminiben a végső, Grand Finaléban bizonyíthat majd. Persze addig még a kontinensviadalon is le kellene gyűrni az olaszokat, ami azért valószínűleg nem lesz egy fáklyás menet. Reméljük, Balázséknak jelent valamit, hogy mi nagyon szorítunk értük. 

Amíg egyébként én a posztot írtam, addig szerkesztőségünk hölgytagjai rá is repültek a nyertes finomságra, s a MasterChef zsűrijét megszégyenítő módon mondtak ítéletet a feketeteás málna felett. Hogy alkalmi gourmet-csapatunkat idézzem: a fagyi "nagyon fini volt".

Mutatom is az elcsábulás pillanatait.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek