Bronzérmes lett a polgárdi Csokoládé-kókusz sorbet az Év Fagylaltja versenyenBronzérmes lett a polgárdi Csokoládé-kókusz sorbet az Év Fagylaltja versenyen
A Magyar Cukrász Ipartestület 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, melynek döntőjében a székesfehérvári Krém Cukrászda Krém Karamellje (karamellás alapot pekándiós pralinéval gazdagította Kovács Roland fagylaltmester), valamint a polgárdi Dock Cukrászda mestere, Reif Ferenc által készített Csokoládé-kókusz sorbet is képviselte Fejér megyét.
Az év fagylaltja végül a balatonfüredi Füredi Fagyizó Szőke zserbója lett.
A polgárdi Dock Cukrászda Csokoládé-kókusz sorbet-ja M-Mentes kategóriában egészen a dobogó legalsó fokig küzdötte fel magát, így bronzérmesként térhetett haza a versenyről.
Az Év Fagylaltja verseny célja a hagyományos fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és kézműves termékek iránt.
Az elmúlt két évhez hasonlóan a régiós elődöntők után az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, amikor a tanműhelyben kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek. Az eredményhirdetésnek, illetve a kóstolásnak a Zila Kávéház adott otthont.
Az Év Fagylaltja versenyre idén a négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.
A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Az alapanyaggyártók-forgalmazók kategóriájában 27 fagylalt versengett a helyezésekért.