1 évnél régebbi cikk

Bronzérmes lett a polgárdi Csokoládé-kókusz sorbet az Év Fagylaltja versenyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Kiss László
Bronzérmes lett a polgárdi Csokoládé-kókusz sorbet az Év Fagylaltja versenyen

A polgárdi Dock Cukrászda Csokoládé-kókusz sorbet-ja a harmadik helyen végzett az Év Fagylaltja verseny döntőjében M-Mentes kategóriában.

A Magyar Cukrász Ipartestület 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, melynek döntőjében a székesfehérvári Krém Cukrászda Krém Karamellje (karamellás alapot pekándiós pralinéval gazdagította Kovács Roland fagylaltmester), valamint a polgárdi Dock Cukrászda mestere, Reif Ferenc által készített Csokoládé-kókusz sorbet is képviselte Fejér megyét.

Kapcsolódó
A Krém Cukrászda fagyija bejutott az Év Fagylaltja döntőjébe

A mentes fagylaltok között is lesz Fejér megyei a jövő heti döntőben: a polgárdi Dock Cukrászda Csokoládé-kókusz sorbet-ja képviselheti a régiót.

Az év fagylaltja végül a balatonfüredi Füredi Fagyizó Szőke zserbója lett.

A polgárdi Dock Cukrászda Csokoládé-kókusz sorbet-ja M-Mentes kategóriában egészen a dobogó legalsó fokig küzdötte fel magát, így bronzérmesként térhetett haza a versenyről.

Az Év Fagylaltja verseny célja a hagyományos fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és kézműves termékek iránt.

Az elmúlt két évhez hasonlóan a régiós elődöntők után az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, amikor a tanműhelyben kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek. Az eredményhirdetésnek, illetve a kóstolásnak a Zila Kávéház adott otthont.

Az Év Fagylaltja versenyre idén a négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Az alapanyaggyártók-forgalmazók kategóriájában 27 fagylalt versengett a helyezésekért.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek