18

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!
9 hónapnál régebbi cikk

Sokkol a rendőrség: idén még 200 ember fog meghalni az ország útjain
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Sokkol a rendőrség: idén még 200 ember fog meghalni az ország útjain

Az év első felében 211-en vesztették életüket közlekedési balesetben. Az okok között továbbra is a gyorshajtás és az elsőbbségi jog meg nem adása vezet.

Szándékoltan hatáskeltő a police.hu-n olvasható összegzés, amely így fogalmaz: Az elmúlt időszakban fiatalok, idősek, gyermekek holtteste mellett kellett a rendőröknek helyszínelniük szinte minden egyes nap. Nem egyszerű feladat ez. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan, amikor egy 7 éves gyermek 10 másodperc alatt szülők nélkül marad, vagy egy édesanya veszíti el a férjét és a gyermekét.

Az Árpád-hídon történt száguldozásból következő kerékpáros-halál volt a legutóbbi sokkoló történet, ennek kapcsán is levonható a következtetés, hogy mindössze nagyobb odafigyelés és felelősség kellene a halálesetek számának csökkenéséhez. A közúti balesetek többsége emberi hiba, mulasztás miatt következik be. A rendőrség statisztikája azt mutatja, hogy a balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségi jog meg nem adása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%).

Az idei év első felében 6 383 személysérüléses közlekedési baleset történt Magyarországon, ebből 193 balesetben 211-en vesztették életüket. Tény, hogy ez a számadat a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva alacsonyabb, de minden élet számít! Ha az év első felének számait vesszük alapul, még kétszáz potenciális áldozat közlekedik közöttünk - írja a police.hu.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek