9 hónapnál régebbi cikk

Világbajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott is
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Koszticsák Szilárd
Világbajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott is

A vízilabdázók mellett ugyancsak Fukuokában Kós Hubert 200 méteres hátúszásban nyert aranyérmet, a férfi kardcsapat pedig Milánóban ért fel a csúcsra.

A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert a fukuokai világbajnokságon, amelynek szombati döntőjében ötméteresek után 14-13-ra nyert a görög csapat ellen. A finálé hőse Vogel Soma lett, aki az ötméteres párbajban négyszer hárított. Varga Zsolt szövetségi kapitány irányításával az együttes a tavalyi Európa-bajnoki ezüst után most vb-címet nyert.

A magyarok 1973, 2003 és 2013 után történetük negyedik világbajnoki aranyérmüket szerezték. A válogatott a görögökhöz hasonlóan már a döntőbe jutással megszerezte a kvótát a jövő évi párizsi olimpiára.

Milánóban a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat az előző négy vb-n győztes dél-koreaiak elleni diadallal nyerte el az aranyérmet. A döntőben egy 0-7-es sorozatot is sikerült túlélni és végül a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi fejezte be a párharcot, amit 45-42-re nyertünk meg.

Kós Hubertaranyérmet nyert pénteken 200 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek hatodik napján.  



Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek