8 hónapnál régebbi cikk

12 állásos villámtöltő épül Székesfehérváron?
Fehérvár Médiacentrum fotója
villanyautosok.hu
12 állásos villámtöltő épül Székesfehérváron?

A hivatalos megerősítés ugyan még nem történt meg, de a helyszínen készült képek nem sok kétséget hagynak.

A villanyautosok.hu egyik olvasója küldött az oldalnak képeket a székesfehérvári Auchan parkolójában zajló munkálatokról. A portál úgy véli, villámtöltők készülnek, hiszen a Superchargereknél szokásos betonemelvények épültek.

A portál azt írja: "Ottjártunkkor az építkezésen épp nem dolgozott senki. Már kiásták amit ki kellett, minden be van csövezve, a csövek többségében pedig a kábelek is futnak már. De hogy ebből mikor lesz töltő, azt a jóég sem tudja, hiszen az attól is függ, rendelkezésre áll-e már a szükséges elektromos teljesítmény. Ez az Auchan helyszíneken általában nem probléma, de konkrét információink nincsenek a két új lokáció kapcsán."

A kivitelező személye kapcsán az oldal a Teslára tippel, mivel úgy tudják, a cég régóta jó partneri viszonyt ápol az Auchan áruházakkal, valamint a Teslán kívül nem nagyon tudnak más olyan hazánkban tevékenykedő töltőhálózatról, amely 12 állásos helyszíneket építene, többnyire már a harmada is kivételnek számít

A villanyautósok oldala szerint a töltő remek helyszínre kerül, hiszen az áruház közvetlenül az autópálya mellett fekszik, és innen, a parkoló mellől indul a kétszer két sávos 8-as főút is Nyugat-Magyarország irányába, tehát Szombathelytől Veszprémen át az M7, vagy áttételesen az M0 felé ez ezreknek egy fő közlekedési irány.

Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy várhatóan a közeljövőben az Auchan-körforgalom bővítése is megindulhat - amennyiben a forrás is biztosított lesz -, hiszen az engedély megvan és a terv elkészült.

Kapcsolódó
Ultragyors elektromosautó-töltőket telepített az E.ON és az ALDI Székesfehérváron

A villámtöltőknél akár hatszor gyorsabb töltésre képes berendezéseket telepített az ALDI és az E.ON Székesfehérváron. A részben Európai Uniós forrásból létesített berendezések akár 20-30 perc alatt képesek felölteni a modern elektromos autókat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek