8 hónapnál régebbi cikk

Letette az állampolgársági esküt Nilsson Henrik, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozója
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Letette az állampolgársági esküt Nilsson Henrik, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozója

A hokis maga kezdeményezte a honosítást. A magyar válogatottban is kulcsszerep hárulhat rá.

Magyar állampolgár lett Nilsson Henrik, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozója. Cser Palkovics András polgármester köszöntötte elsőként a svéd születésű Nilsson Henriket, aki két évvel ezelőtt öltötte magára először a Hydro Fehérvár AV19 mezét.

Külön hálás szívvel köszönöm hogy a csapat is itt van, mert ez így önmagában mutatja ennek a dolognak nemcsak Nil számára a jelentőségét, hanem a város és a közösség számára is, beleértve a szurkolókat és a csapat egészét is. Az idényhez pedig sok sikert kívánok klubszinten és válogatott szinten egyaránt - mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Nilsson Henrik nem csak az edzéseken és a mérkőzéseken aktív, a 32 éves hátvéd szorgosan tanulja a magyar nyelvet.

Nagyon nehéz nyelv a magyar, tanulom, és próbálok minél többet beszélni, de ehhez azért idő kell - szögezi le a hokis. Ami a csapatot, és Fehérvárt, Magyarországot illeti, minden és mindenki szuper! Kedvesnek, segítőkésznek ismertem meg a magyarokat. Éppen ezért egyszerű, és gyors döntés volt részemről, hogy magyar állampolgárságért folyamodjak - különösen azért, mert így már a válogatottnak is hasznára lehetek - zárta gondolatait a svéd-magyar jégkorongozó.

Beceneve Henk, a svéd vikingek nyomán, de Henrik immáron piros-fehér-zöld mezben szerezhet magának új magyar becenevet.

Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 általános menedzsere elmondta: "nagyon örültünk, hogy ez az ő kezdeményezése volt. Már 2 éve játszik a fehérvári csapatban, jól érzi magát ő is és a családja is. Meglepetés volt számomra is, hogy eljött a csapat, ez is mutatja, hogy milyen jó kis brigád jött össze.

A Hydro Fehérvár AV19 soraiban a friss magyar hátvéddel szeptember közepén kezd az osztrák bázisú bajnokságban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek