7 hónapnál régebbi cikk

Megjelent Vakler Lajos új könyve
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Megjelent Vakler Lajos új könyve

Újabb kötettel jelentkezett Vakler Lajos, Penna Regia-díjas újságíró, a Fehérvár Médiacentrum munkatársa. A város életében fontos szerepet betöltő személyeket bemutató könyvet a Vörösmarty teremben ismerhette meg az olvasóközönség.

Zenészek, színészek, orvosok, művészeti háttéremberek, de rendőr, történész és természetvédelmi szakember is szerepel a Fehérvári beszélgetések 5. kötetében. Vakler Lajos, a Fehérvár Médiacentrum munkatársa fontosnak tartja, hogy olyan személyiségeket mutasson be a sorozatban, akik kiemelkedő szerepet játszanak abban, hogy Székesfehérvár valóban királyi város legyen. Éppen ezért a műsorvezető-író a Fehérvár TV műsorába tudatosan hívja beszélgetőtársait, hogy aztán a portrékat papírra vethesse az utókor számára.

"Székesfehérvár a gazdaság, a kultúra városa és számtalan olyan egyéniség van, akik az életművükkel nagyon sokat tettek értünk. Ezért aztán soha nem kérdés számomra, hogy különböző szegmenseket figyelembe véve mindenfajta bulvár nélkül megszólítsam őket” - mondta el Vakler Lajos Penna Regia-díjas, Prima Primissima-különdíjas újságíró.

A szerzővel Bobory Zoltán beszélgetett, aki úgy fogalmazott: a Vörösmarty Társaság büszke Vakler Lajos munkásságára, hiszen a Fehérvári beszélgetések eddig megjelent öt kötete rendkívül értékes, és hiánypótló sorozat.

„Lajos könyve átfogó kortörténet és helytörténet is, ami nemcsak az eseményeket és a történéseket rögzíti, hanem a megszólaltatott kiváló személyiségeknek a legbelsőbb titkait is, és azt is, hogy ők hogy látják Székesfehérvár jelenét és milyen reményekkel várják a jövőt” - hangsúlyozta Bobory Zoltán.

Vakler Lajos mostanáig megjelent 11 könyve 332 portrét tartalmaz, összesen 3590 oldalon. A szerző ígérete szerint ezek a számok a jövőben gyarapodni fognak, hiszen a portrésorozatot még két kötet erejéig biztosan folytatja, és hamarosan várható a Fehérvár Sportkönyve második részének megjelenése is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek