7 hónapnál régebbi cikk

Újrahasznosított műanyagból készült buszmegálló és peron kerül a Palotai útra
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Újrahasznosított műanyagból készült buszmegálló és peron kerül a Palotai útra
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

A forradalmi megoldást országos viszonylatban Székesfehérváron alkalmazzák először a gyakorlatban. A Palotai úti Tansütöde elé helyezik át hamarosan a mintegy 200 méterre található buszmegállót, így az közelebb kerül a lakótelephez és a temető melletti jelzőlámpás gyalogos átkelőhelyhez.

Elsőként a peron készült el, majd a munkálatok végeztével egy váró is társul, az így létesült buszmegálló pedig új lehetőségeket teremt a közösségi közlekedés szempontjából a Palotai úton.

"Főként az iskolások szempontjából jóbb, hogy így könyebb lesz a megközelíteni a buszvárót, hiszen eddig itt az autók, a járda, meg biciklik között kellett mozogni, de tulajdonképpen minden busszal közlekedőnek segítség. Három buszjárat, a 36-os, a 37-es és a 30-as közlekedik ezen az útvonalon, az új megálló pedig egy újabb lehetőséget biztosít a környéken lakóknak a le- és felszállásra" - hangsúlyozta Szigli István önkormányzati képviselő.

Nagy László, a kivitelező Visible Crossing Kft. ügyvezetője elmondta, ez egy innovatív megoldás, amit külföldről importáltak Magyarországra, és elsőként Székesfehérváron telepítették. A peron közel öt tonna újrahasznosított műanyagból épült, és a kivitelezés szempontjából fontos, hogy a közműveket nem kell áthelyezni vagy egyéb módon kezelni, ráadásként nagyon gyors az építése, hiszen reggel kilenc órakor kezdték a munkát, és kora délután be is fejezték a peron építését.

Nagy Zsolt a közlekedési iroda vezetője elmondta, hogy a mobilis buszmegálló a Palotai út felújítási munkáinak végeztével a tervek szerint a jövőben új helyre kerül. Az újonnan létesülő buszmegálló tehát amellett, hogy környzettudatos technológiával készül, még komfortosabbá teszi a környéken élők közösségi közlekedését. A Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül, önkormányzati képviselői keretből épül az ideiglenes buszmegálló.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek