7 hónapnál régebbi cikk

Hétfőn is tartott a helyszíni vizsgálat, hogy kiderítsék: mi történt vasárnap Börgöndön a légi bemutató közben
·Hírektragédia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Hétfőn is tartott a helyszíni vizsgálat, hogy kiderítsék: mi történt vasárnap Börgöndön a légi bemutató közben
·Hírektragédia·Utolsó frissítés: undefined

Hétfőn egész nap tartott a vizsgálat a vasárnapi repülőbaleset után. A börgöndi repülőtéren vasárnap délután zuhant le egy kisrepülőgép, a balesetben a gép 67 éves pilótája és utasa, egy 37 éves férfi halt meg, négyen pedig megsérültek.

Viszonylag nagy mélyedés keletkezett ott, ahová becsapódott a szerencsétlenül járt repülőgép. Az egyenruhások még hétfőn is a helyszínen dolgoztak annak érdekében, hogy kiderítsék, mi történt pontosan vasárnap délután a légi bemutató közben.

Mint minden évben, most is a Fehérvári Tűzoltó Egyesület önkéntesei biztosították a Börgöndi Légiparádét, így ők voltak azok, akik elsőként értek a tragédia helyszínére. Az egyenruhások azonnal megkezdték annak az autónak az oltását, amely a repülő becsapódása után kapott lángra. Koppán Viktor Dávid az egyesület elnöke elmondta, munkájukhoz három szabad napos fővárosi tűzoltó is csatlakozott. A hivatásos csapat rövid időn belül a helyszínre ért és a tűzoltás az ő irányításuk mellett folytatódott. A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kiemelte, tűzvizsgálati eljárást indítottak.

Székesfehérvár polgármestere Facebook-posztban fejezte ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak, és kívánt mielőbbi gyógyulást a sérülteknek. A Városházára fekete zászló került hétfőn. A Légiparádét szervező és a repülőteret üzemeltető Albatrosz Repülő Egyesület közleményt adott ki, amelyben azt írják a sorrendben 28. Börgöndi Légiparádé, az első befejezetlen repülőnap örökre fekete betűkkel került be a szervezet és a város emlékkönyvébe. 

A tragédiában egy Trojan típusú kisrepülő zuhant le, ebből a típusból ez az egyetlen volt Magyarországon, rendszeresen vettek részt vele légi bemutatókon. A gép pilótája fiával együtt életét vesztette, és a balesetben további négy ember sérült meg. A család - értesüléseink szerint - autójuk mellett nézhették a légi parádét. A házaspárt és kislányukat súlyos égési sérülésekkel mentőhelikopter szállította az egyik fővárosi kórházba, a kisfiút pedig jelenleg is a fehérvári kórházban ápolják könnyebb égési sérülések miatt. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók