7 hónapnál régebbi cikk

Kegyes volt az időjárás: sokan látogattak ki az idei Civil Napra is
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK / Simon Erika
Kegyes volt az időjárás: sokan látogattak ki az idei Civil Napra is

Több mint hetven civil szervezet részvételével rendezték meg szombaton a hagyományos Fehérvári Civil Napot. 

Több mint hetven civil szervezet mutatkozott be szombaton a Zichy ligetben a Fehérvári Civil Napon. A szervezetek többek között az egészségügy, a kultúra, a sport, a családügy, a nyugdíjas ügyek és az állatvédelem területén tevékenykednek. Az időjárás is kegyeibe fogadta az eseményt, ugyan a felhők gyülekeztek, de az eső elmaradt, így zavartalanul indulhatott a hagyományos reggeli torna a Fehérvári Szív Egyesülettel. 

A tornát követően a Pitypang zenekar gyerekkoncertje következett, miközben a ligetben felállított standoknál minden látogató megismerkedhetett a kiállító szervezetek tevékenységével. Lehetett célba lőni, kézműveskedni, különböző sportokat kipróbálni és egészségmegőrzési tanácsokkal gazdagodni.

Igazi civil seregszemléje ez Székesfehérvárnak, hiszen az élet minden területéről vannak itt egyesületek. Fehérvár büszke lehet a civil közösségeire.

– fogalmazott a megnyitón Cser-Palkovics András polgármester, aki megköszönte a civil szervezetek egész éves munkáját. A városvezető hozzátette: fontos, hogy a mai egyfajta családi nap is, ami összefügg a Demográfiai Csúccsal, amelynek keretein belül koncertekkel és szabadidős programokkal is várják a családokat egészen estig a Zichy ligetben.

A megnyitó az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért három, a közszolgálatban dolgozó személynek adott át elismerést. Oklevelet vehetett át Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője, Mészárosné Jasztrapszky Regina, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Gazdasági Igazgatóságának igazgatója, valamint Polai Szilárd, Székesfehérvár Városgondnoksága munkatársa.

Róth Péter alpolgármester elmondta: idén sem volt egyszerű dolga az alapítványnak, a három díjazott azonban jól bemutatja, hogy a közszolgáltatás egy igazi rendszer, ahol mindenki szerepe fontos. Kiemelte: a civilek fegyelmezett gazdálkodása lehetővé tette, hogy Cser-Palkovics András polgármester a jövő pénteki közgyűlésnek beterjesszen egy javaslatot a szociális és karitatív szervezetek támogatásának megduplázására, ezáltal jelentős összeget tudnak majd biztosítani a működési támogatásra szolgáló pályázati alapból is. Az alpolgármester minden díjazott munkáját megköszönte, hiszen az ő áldozatos tevékenységüktől telik meg a város élettel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek