7 hónapnál régebbi cikk

Összefogás a súlyos beteg dunaújvárosi Livi gyógyulásáért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Panda Fagyizó
Összefogás a súlyos beteg dunaújvárosi Livi gyógyulásáért

A nyár folyamán a nagylelkű támogatók megtöltötték a dunaújvárosi Panda Fagyizóban elhelyezett adománygyűjtő dobozt, amit szeptember 3-án, vasárnap át is adtak a korábban gerincvelő gyulladással diagnosztizált Balog Líviának.

A duol.hu még májusban számolt be az ebben a tanévben már harmadik osztályba lépett kislányról, aki hétévesen egy bakteriális fertőzés következtében nyaktól lefelé lebénult. A gyermeknek azóta is folyamatos rehabilitációra van szüksége, ami nagy anyagi terhet ró családjára. Pár hónappal ezelőtt Livi iskolája, a Móricz Zsigmond Általános Iskola nagyszabású jótékonysági napot tartott, annak során markáns összeget gyűjtöttek össze a kislány, és rászoruló iskolatársa javára, de a segítség továbbra is jól jön.

Balog Róbert, Livi édesapja elmondta, rendkívül bizakodó lánya gyógyulását illetően, hiszen a nyár folyamán törzsizma sokat fejlődött, és az ülése is stabilabb lett.

Fejlődés tehát tapasztalható, de Livinek még nincs olyan mértékű izomereje, hogy képes lenne megmozdítani a lábát. Ezért szükség van a rendszeres úszásra, robotterápiára, tornákra, és a nemrég elkezdett lovaglásra is - írja friss cikkében a duol.hu.

Liviék menetrendje a következő: három hét intenzív terápia, azaz minden nap 3 óra kezelés, 3 héten keresztül. Ezután 5 hétig fenntartó terápia következik, heti két torna, és heti egy úszás, lovaglás. Ezt követően 2 hét pihenő, amikor a torna kimarad, de az úszást és a lovaglást Livi még ekkor is kitartóan végzi, majd pedig újra intenzív terápia következik. Egy ilyen etapot egy évben ötször tudnak elvégezni, s a kis Livi roppant ügyes, kitartó.

Ráadásul a támogatók ismét összefogtak a gyógyulásáért: a Panda Fagyizóba még a nyár elején került ki egy adománygyűjtő doboz, ahová egészen augusztus végéig rakhattak pénzadományokat a jótékonykodók.

A szeptember 3-i átadáskor Livi személyesen vehette át a dobozt, valamint egy pandamacit is, amelyet ígérete szerint saját lábán visz majd vissza a fagyizóba.

A kis Livi édesapja továbbá másfél hónapja létrehozta a Livi Lépteiért Alapítványt, amelyre várják a támogatásokat. A kislány kezelései, gyógyulásához szükséges eszközei 7 millió forint éves költséget jelentenek a család számára.

A következő számlaszámra várja az adományokat Livi és családja: 
Raiffeisen Bank,
számlatulajdonos: Livi Lépteiért Alapítvány. 
Számlaszám: 12024009-01915251-00100007. 
Közlemény: Adomány. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek