7 hónapnál régebbi cikk

Misszióba indulnak, a fehérvári Belvárosban búcsúzott tőlük családjuk
Fehérvár Médiacentrum fotója
szmb
Misszióba indulnak, a fehérvári Belvárosban búcsúzott tőlük családjuk

A Belvárosban búcsúztatta a Magyar Honvédség az Iraki Kiképzés – biztosító Kontingens 17. váltását. A rokonok és barátok a Városháztéren köszöntek el közel 140 katonától, akik a következő hónapokban egy reptér és az ott található tábor védelméért felelnek majd. 

A Városháza előtt sorakozott fel a Magyar Honvédség Iraki Kiképzés – biztosító kontingense. Ők lesznek a 17. váltás. A kontingenst több katonai szervezet állományából állították össze, a közel 140 fős váltás gerincét a Magyar Honvédség Területvédelmi Ezredei adják, kétharmaduk pedig tartalékos katona. 

Tettrekészség, kötelesség tudat, fegyelmezettség

A váltást Lőrincz Gábor dandártábornok búcsúztatta el a Városháztéren. A Szárazföldi Parancsokság parancsnoka hangsúlyozta, a most misszióba induló katonák jól felkészültek, minden olyan hadszíntéri ismerettel rendelkeznek, amiket az iraki műveleti területen adott esetben alkalmazniuk kell majd. "Missziójuk során fegyelmezetten és magas színvonalon kell feladataikat végrehajtani. Tudom, hogy lelkiismeretes szolgálatuk garanciát ad arra, hogy a távoli válságok következményei ne érjék el hazánk területét és azokat a keletkezés helyén kezeljük." - hangsúlyozta a dandártábornok. 

A külszolgálat alatt a katonák több feladatot is ellátnak majd, legfontosabb azonban az ottani reptér őrzés-védelme lesz.

Ennek részeként különböző ki- és belépő személyeket vizsgálnak majd át és járőrözési feladatokat is ellátnak, valamint tábor védelméért is ők felelnek majd. A 17. váltás kontingens parancsnoka Vass Zoltán alezredes lesz, aki maga is önkéntes tartalékos rendszerben dolgozik, a Magyar Honvédség Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 69. Területvédelmi Zászlóalj zászlóaljparancsnoka. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek