7 hónapnál régebbi cikk

Kiderült: ennyivel nő a nyugdíj novembertől
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Máthé Zoltán
Kiderült: ennyivel nő a nyugdíj novembertől

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után ma a Kormányinfón ismertették a nyugdíjemelés mértékét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón ismertette, hogy a legfrissebb jelentések szerint a nyugdíjasinfláció várhatóan 18,5 százalék lesz, ez azt jelenti, hogy a korábbi 15 százalékos emelést ki kell egészíteni 3,5 százalékkal.

A miniszter elmondta, hogy egy 210 700 Forintos átlagnyugdíj esetében 6532 Forintos emelés várható, így az átlagnyugdíj novembertől 217 232 Forint lesz.

Mivel visszamenőlegesen, januártól jár az emelés, ezért összesen közel félhavi, 78 384 forintos többlettel számolhatnak a nyugdíjasok. A költségvetés szempontjából a mintegy két és fél millió nyugdíjas esetén összesen 190 milliárd forintos plusz kiadást jelent a mostani emelés.

A kormány bízik benne, hogy ezzel ki tudja fejezni a nyugdíjasok megbecsülését és segít egy olyan évben, amikor az élelmiszerárak emelkedése jelentős volt – tette hozzá Gulyás Gergely. Kiemelte: idén sikerül letörni az inflációt, jövőre pedig jöhet a gazdasági helyreállítás éve. A térség legnagyobb növekedését érheti el Magyarország.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek