6 hónapnál régebbi cikk

18. Sárkányhajó fesztivál a székesfehérvári Csónakázó-tavon
·SportCsónakázó-tó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
18. Sárkányhajó fesztivál a székesfehérvári Csónakázó-tavon
·SportCsónakázó-tó·Utolsó frissítés: undefined

Sárkányhajósok lepték el a Csónakázó-tavat pénteken. A Nebuló kupán a délelőtt folyamán az általános iskolások, délután pedig az egyetemistáké volt a főszerep.

Aki a Csónakázó-tó környékén járt a pénteki nap folyamán, nagy eséllyel figyelhetett fel dobszóra, hiszen idén is ott rendezték meg a 18. Sárkányhajó fesztivált. A versenyen amatőr és profi csapatok is részt vettek.

Szokásosan,18 éve délelőttönként pénteken, a nebulók versenyezhetnek egymás ellen a város általános és középiskolái, idén különleges, mivel még más városból is érkezett legénység ide, Győrből.

Mi ennek nagyon örültünk, és délután pedig különleges menet lesz, az egyetemisták fognak versenyezni, a MEFOB, az egyetemi főiskolás bajnokságnak a 2. fordulójára kerül sor, 8 egyetemi csapat részvételével" - mondta el Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

Az általános iskolások versenyét a sárkányhajózásban otthon lévő testnevelő tanárok segítették. A díjátadáson Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is részt vett. A Kis Diák Kupa 3. és 2. helyezése is a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola csapataiból került ki.  A 6.B bronz éremmel, a 8.C ezüst éremmel térhetett vissza az iskolába. A kupát pedig 58.96-os időeredménnyel a Comenius Általános Iskola felfedezők nevű legénysége szerezte meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek