6 hónapnál régebbi cikk

Új Csóri úti körforgalom: eredményes volt az egyeztetés a Magyar Közúttal, indul az engedélyes tervek készítése
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Új Csóri úti körforgalom: eredményes volt az egyeztetés a Magyar Közúttal, indul az engedélyes tervek készítése

Tárgyaltak súlykorlátozás bevezetéséről is az Új Csóri útra, ahonnan a 7,5 tonna feletti, nem célforgalmú teherjárműveket szeretnék kitiltatni.

"Önkormányzatunk még hónapokkal ezelőtt, saját költségére megrendelte az Új Csóri út körforgalmának forgalomszámlálását és a probléma megoldásának megvalósíthatósági tanulmányát. Bár nem önkormányzati, hanem állami útról és csomópontról van szó, rengeteg fehérvárit érint az ügy, ezért célszerűbbnek és gyorsabbnak látjuk, ha magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést" - írja Facebook-oldalán Cser-Palkovics András polgármester abban a posztban, amelyben a megbeszélések eredményességéről ad hírt.

Azt írja, tárgyaltak súlykorlátozás bevezetéséről is az Új Csóri útra, ahonnan a 7,5 tonna feletti, nem célforgalmú teherjárműveket szeretnék kitiltatni. Ez ugyan áttörést önmagában nem hoz majd a csomópontnak, de könnyítést biztosan, már csak a sávösszeolvadásoknál a cipzár-elv alkalmazása kapcsán is.

"Konstruktív és hatékony egyeztetésünk volt a Közút szakembereivel, akikkel megállapodtunk: az önkormányzat vállalja, hogy elkészíti a körforgalom bővítésének engedélyes terveit, ezek minden költségével. A Közút szakembereivel közösen, folyamatos egyeztetéssel készülnek majd a tervek, ha minden jól megy, akkor a tervező kiválasztása után kb. 6 hónapot fog igénybe venni a munka" - olvasható a posztban.

Ha készen vannak a tervek, akkor látni fogják, mekkora költségei és egyéb vonzatai lennének az átépítésnek, és hogy azt milyen konstrukcióban lehet megoldani. Cser-Palkovics András kiemeli, természetesen minden beavatkozáshoz a tulajdonos, tehát az állam beleegyezése kell, de ezen a hídon majd a tervekkel a kezükben mennek át.

"A helyi problémák megoldása pedig helyi erővel a leghatékonyabb" - emeli ki a polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek