6 hónapnál régebbi cikk

Tizenegyedik alkalommal tartották meg az Aszalvölgyi Focikupát
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Tizenegyedik alkalommal tartották meg az Aszalvölgyi Focikupát
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Idén hat iskola részvételével immáron tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Aszalvölgyi Focikupát a Túrózsáki úti műfüves sportpályán. A minibajnokság mellett egészségmegőrző előadásokkal és különböző sportolási lehetőségekkel is várták az érdeklődőket.

A Felsővárosi, a Hétvezér, a Zentai Úti, a Kossuth Lajos, valamint a Széna Téri és a Vasvári Pál Általános Iskola 4. osztályos tanulóinak csapatai küzdöttek meg egymással a Túrózsáki úti műfüves focipályán. A XI. Aszalvölgyi Focikupán két csoportra osztva mérkőztek meg egymással a csapatok, majd helyosztókkal döntötték el a végeredményt.

“Deák Lajosné hívta életre a környéken élőkkel ezt a kupát az Aszalvölgyben. Sokáig ott játszották a mérkőzéseket, mostanra pár méterrel arrébb jött a torna, hiszen elkészült a Túrózsáki úton a Sportcentrum, amely remek helyszín arra, hogy egy jót focizzanak a lurkók. Tudjuk, hogy a sport közösségképző erővel bír, a diáksport, szabadidősport különösen" - mondta el Cser-Palkovics András polgármester.

Deák Lajosné elmondta, ez a nap a családról szólt a kisgyerektől az időseken át az aktív életkorban lévő felnőttekig mindenki megtalálhatta a maga sportolási lehetőségeit: “Tizenegy évvel ezelőtt hívtuk életre ezt a sportnapot. Kimondottan a kiskamaszokat szólítottuk meg, hat iskola vesz részt ezen a sportnapon. A kiskamaszok azok, akik még találgatják, hogy az életben merre induljanak el, és inkább a sporthoz forduljanak - ilyen szándékkal hívtuk életre a kupát. Az egész nap a gyerekekről fog szólni. Az a fontos, hogy minden gyerek, aki eljött, sportoljon.”

A foci mellett számos egyéb, egészségmegőrző és sportprogrammal várták a családokat: volt közös edzés a szabadidőparkban, Nordic Walking és petanque is. A sportos délelőtt folyamán környezeti tanácsadáson, egészségügyi szűréseken, általános állapotfelmérésen, továbbá életmód-tanácsadáson is részt vehettek az érdeklődők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek