6 hónapnál régebbi cikk

Jelentős csökkenés a távhő díjaiban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Jelentős csökkenés a távhő díjaiban

A városi cégek, vállalkozások számára is jó hír ez, hiszen ők nem esnek a lakossági rezsicsökkentés hatálya alá.

"Az Energiaügyi Minisztérium néhány hete megjelent tájékoztatása alapján az állam sokkal előnyösebb feltételekkel tudott szerződni a távhő földgázigényének fedezetére" - írja Cser-Palkovics András polgármester Facebook-oldalán.

Ez több szempontból is nagyon szerencsés fejlemény önkormányzatnak is - emeli ki. Egyrészt a tavalyi, teljesen elszállt rezsiköltségek jelentősen visszaesnek, ám még mindig jelentősen az utolsó "normál" év feletti energiaárakkal kell számolni, 

de a piaci konszolidáció és az önkormányzat felkészülésének együttes hatásával már ki tudjuk gazdálkodni a költségeket. Várhatóan NEM lesz tehát szükség a tavalyi szezonban látott intézmény- és épületbezárásokra, korlátozásokra - hangsúlyozza.

A városi cégek, vállalkozások számára is jó hír ez, hiszen ők nem esnek a lakossági rezsicsökkentés hatálya alá.

"Bízom abban, hogy különösen a vendéglátó-szektornak sokkal kedvezőbb időszak következhet. Munkahelyek, megélhetések százai, ezrei múlnak ezen, tehát kiemelkedően fontos, hogy stabil energiapiaci helyzetben tudjanak tervezni a városi vállalatok" - írja a polgármester, hozzátéve a távhő-szolgáltatás alapdíja az inflációs nyomás ellenére sem emelkedik, amiben nagy segítséget nyújt az állam, hiszen a lakosságot érintő rezsicsökkentett ár és a piaci ár közötti jelentős különbséget - támogatás formájában - megtéríti a Széphő irányába.

Ez sok milliárd forint kormányzati támogatást jelent majd Székesfehérvárnak, ami fejlesztési forrásokat, illetve béremelést is lehetővé tehet majd a társaságnál" - áll a posztban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek