6 hónapnál régebbi cikk

„Ezek nem szabadságharcosok, hanem terroristák” – interjú egy Izraelben élő szemtanúval
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zoom
„Ezek nem szabadságharcosok, hanem terroristák” – interjú egy Izraelben élő szemtanúval

A Holokauszt óta nem láttunk ekkora vérengzést a zsidóság ellen – ezt mondta egy Tel Avivban élő férfi, akit videóhívásban sikerült a háborús helyzetről megkérdeznünk.

Szombaton reggel rakétazápor zúdult Izraelre, többek között Tel-Aviv körzetét is támadások érték, de Jeruzsálemen kívül is robbanásokat lehetett hallani. Az izraeli hadsereg háborús készenlétet hirdetett. Mindeközben másfél ezer Hamász terrorista tört át a határon földön, vízen, levegőben, és kezdte lőni az embereket nemre, és korra tekintet nélkül.

A Fehérvár Televízió munkatársainak sikerült kapcsolatba lépnie egy Tel-Avivban élő izraeli férfival, akit a napokban átélt borzalmakról kérdeztünk. Tomer Shiloni azért vállalta a nyilatkozatot a háborús helyzet kapcsán, mert szeretné, ha mindenki tudná: a támadók nem szabadságharcosok voltak. Ő úgy véli: az ISIS, az Iszlám Állam terroristái támadtak.

„Csecsemőket öltek meg, hat hónapos babákat, gyerekeket, nőket, férfiakat, időseket. Több mint kétszáz foglyot vittek Gázába. Most már túszokról beszélünk. Nemcsak izraeliek, amerikai és európai civilek, thaiföldiek. Ez világ szintű bűncselekmény. Bűncselekmény az emberiség ellen” – mondta el Tomer Shiloni.

További részletek és a Demkó Attila, az MCC Geopolitikai műhelyének vezetőjének vélekedése a kialakult helyzetről a Fehérvár Televízió összeállításában:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek