6 hónapnál régebbi cikk

Benne lehetnek a tévében a fehérvári kodályosok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Benne lehetnek a tévében a fehérvári kodályosok

Hogy zajlik egy élő rádió műsor? Milyen egy TV stúdió belülről? A Kodály Zoltán Iskola diákjai egy pályaorientációs nap keretében nyerhettek bepillantást a Fehérvár Médiacentrum mindennapjaiba.

A diákcsapat kedden pályaorientációs nap keretében stúdiólátogatásra érkezett a Fehérvár Médiacetrumba, és  egy kicsit közelebbről is megismerhették az itt folyó munkát. A túra a Vörösmarty Rádió reggeli műsorának műsorvezetőjénél, Schéda Zoltánnál kezdődött, aki többek között arról is mesélt a gyerekeknek, hogy mi mindenről beszél a műsorában, honnan jönnek a témák, hogyan kerülnek adásba a zenék.

A látogatás a televízió szerkesztőségében folytatódott, ahol arról is hallhattak a tanulók, hogy milyen más országos csatornákkal dolgozik együtt a Fehérvár TV, de bekukkanthattak a hangmondó szobába és megnézhették, hogy a vágóknál hogyan áll össze egy-egy híradóba, vagy magazinműsorba bekerülő anyag.

Az egyik kedvenc programelem rendszerint a híradós stúdió. Ahogy az ilyen alkalomkor lenni szokott, a fiatalok kipróbálhatták, hogy mutatnak a képernyőn, és milyen is valójában a hírolvasás a súgógép segítségével. De azt is megtudhatták, hogy a zöld háttérnek eltüntető képessége is van, ami mindig mosolyt csal az arcokra. A gyerekeket lenyűgözték a Fehérvár Médiacentrumban látottak, talán néhányan már el is döntötték, hogy a későbbiekben ezt a területet választják. Ami pedig biztos: ma benne lehettek a TV-ben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek