6 hónapnál régebbi cikk

Pénz, de honnan?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Pénz, de honnan?

Gazdasági Konferenciának adott otthont a Fejér vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza. Az immár évente visszatérő szakmai rendezvényre elsősorban ezúttal is a Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom vármegyei kis- és középvállalkozások döntéshozóit várták.

Pénz, de honnan? címmel rendeztek gazdasági konferenciát Székesfehérváron csütörtök délelőtt. A kis és középvállalkozások képviselő a szakmai előadásokon többek közt kevésbé ismert, de előnyös forrásbevonási lehetőségekről, pályázatokról és a pénz elköltésének legpraktikusabb módjairól halhattak előadásokat. 

"A legfontosabb és a leghasznosabb termék ma az információ, a hiteles információ. Pénz is van a piacon, technológia is van a piacon, szándék is van, piac is van egyébként. Ami a legfontosabb, hogy hogyan tudunk azzal a kevés humán erővel hasznos fejlesztéseket végrehajtani, amellyel a növekedés ismét elindulhat Magyarországon" – hangsúlyozta Radetzky Jenő, a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az első előadás fő kérdése az volt, hogy Mire van szüksége a hazai és a régió vállalkozóinak versenyképességük megőrzése érdekében? 

"A munka alapú társadalmat tudásbázisra kell építeni. Arról fogok beszélni, hogy egy ingergazdag környezet van most a világban és ebben nagyon nehéz eligazodni. A sok hamis információ, a sok dezinformáció megzavarja a vállalatvezetési folyamatokat, ebben próbálunk mi segíteni" – mondta el Radetzky Jenő.

A Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hozzátette, hogy nagyon izgalmas gazdasági időszak következik, hiszen intenzív fejlesztésbe kell kezdeni egyebek mellett a szabadalmak és a mesterséges intelligencia használatával, ebben pedig a székesfehérvári Albensis Tudásközpontnak is komoly szerepe lehet, mely egy hálózatos fejlesztési gondolattal indult el a gazdaság, a tudomány, az oktatás, valamint az önkormányzat és a magyar állam összefogásával.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek