6 hónapnál régebbi cikk

Az új tulajdonos átnevezte a Dunaferrt
Fehérvár Médiacentrum fotója
libertysteelgroup.com
Az új tulajdonos átnevezte a Dunaferrt

A brit-indiai acélipari óriás 100 napos programot is indít, és bejelentette: 2030-ra szén-dioxid-semlegessé szeretnének válni.

A korábban felszámolt Dunaferr dunai vasmű új neve Liberty Dunaújváros lett - a cég tulajdonosa 2023. október 20. óta ugyanis a LIBERTY Steel Group. A brit-indiai acélipari csoport sajtóinformációk szerint 55 millió euróért vette meg a vasművet.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium még július közepén jelentette be, hogy a kormány megmentette az acélipari vállalatot.

Kapcsolódó
Kormányzati mentőöv a Dunaferrnek

A kormány megmentette a Dunaferrt - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.  A Liberty Steel nyertes ajánlata fontos mérföldkő, de a munka neheze csak most kezdődik.

Novák Katalin Fejér vármegyei látogatása alatt október 13-án az erőműbe is ellátogatott. Ekkor hangzott el az is, hogy sikerült a Dunaferr válságát felszámolással, majd nyílt értékesítéssel megoldani, és az acélgyártáshoz szükséges eszközöket, épületeket két cégbe tömörítve értékesíteni. 

A magyar nyelvű honlapon az olvasható a bemutatkozásban: "A LIBERTY Dunaújváros Magyarország legnagyobb acélgyártója. Üzemünkben az acélgyártás hagyománya 1954-re nyúlik vissza, amikor kohóink először beindultak. Vállalkozásunk 2023. október 20. óta a LIBERTY Steel Group tulajdona. Az a törekvésünk, hogy 2030-ra szén-dioxid-semleges GREENSTEEL-t állítsunk elő."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek