1 évnél régebbi cikk

Helyzetjelentés a fehérvári kórház fejlesztésének jelenlegi állásáról
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Vargha Tamás
Helyzetjelentés a fehérvári kórház fejlesztésének jelenlegi állásáról

Vargha Tamás országgyűlési képviselő rövid videóban adott helyzetjelentést a Fejér Megyei Szent György Kórházban zajló munkákról

A Szent György Kórház fejlesztésének újabb ütemében közel 12 milliárd forintból új belgyógyászati tömb épül Székesfehérváron. Ennek a beruházásnak köszönhetően az új épületben 112 ágyon folyik majd az onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátás - áll abban a videóban, amelyet az országgyűlési képviselő a Facebookon tett közzé, és amelyben a munkaterületről készült felvételek is láthatók.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati tömbjének előkészületi munkálatai még 2021 októberében kezdődtek meg, a három szintes épület alapkövét pedig idén március végén tették le. 
A Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztés 11,5 milliárd forintos beruházást jelent, és az új, modern belgyógyászati tömb a régi, amortizálódott épületek helyét veszi át. A kész épület 6000 négyzetméteren, három szinten ad majd helyet a pulmonológiának, a felnőtt és gyermek infektológiának és onkológiának.

Kapcsolódó
Az ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött a fehérvári kórház új belgyógyászati tömbjének építése

Letették a fehérvári kórház új belgyógyászati tömbjének alapkövét. A három szintes épület, amelyben helyet kap a pulmonológia, az onkológia és az infektológia, várhatóan 2023 október végére épül fel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek