1 évnél régebbi cikk

Mentőöv a Dunaferrnek: a kormány kifizeti a dolgozók bérét
Mentőöv a Dunaferrnek: a kormány kifizeti a dolgozók bérét

A kormány kifizeti a következő hat hónapban a Dunaferr dolgozóinak bérét. Ez több mint 16 milliárd forint - Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a döntést közösségi oldalán.

"Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt" – jelentette be a miniszterelnök szerdán. Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta: "A mai napon találkoztam azzal a csapattal, amelyet Mészáros Lajos képviselőtársam vezet, ő Dunaújváros parlamenti képviselője. A csapat azon dolgozik most már hosszú hónapok óta, hogy megmentsék a Dunaferrt.

A Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, a vállalatvezetők és végül a brüsszeli szankciók. Sajnos Brüsszelből hiába várunk segítséget, onnan csak szankciók jönnek, más nem. A mai kormányülésen a képviselő úr előterjesztésére azt a döntést hoztuk, hogy a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét – ez több mint 16 milliárd forint." 

Orbán Viktor hozzátette: a következő hónapokban azon fognak dolgozni, hogy a hat hónap elteltével megbízható, stabil működést biztosító tulajdonosa lehessen a magyar ipar számára nélkülözhetetlenül fontos dunaújvárosi vasműnek.

                                                                                    

4200 dolgozó és családjuk megélhetése a tét 

A döntéssel kapcsolatban Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke sajtónyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben kifejtette, hogy a Vasmű folyamatos hanyatlása a Gyurcsány Ferenc és kormánya által 2004-ben végrehajtott "rablóprivatizációval" vette kezdetét, melynek következményeként 2022-re a gyár szakadékba került, amit a szomszédunkban zajló háború és az arra adott, elhibázott brüsszeli szankciók csak tetéztek, a teljes működésképtelenségbe sodorva a céget.

Fontos cél volt, hogy a Dunaferrben dolgozó 4200 ember munkahelyét, családjaik megélhetését megmentsék, még ha elég kilátástalannak is tűnt a helyzet, hiszen éppen a privatizáció miatt immár egy magáncégről van szó.

Borítókép: facebook.com/orbanviktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek