6 hónapnál régebbi cikk

Három évtizedes jubileum - ünnepel a fehérvári Kézenfogva Onkológiai Klub
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Három évtizedes jubileum - ünnepel a fehérvári Kézenfogva Onkológiai Klub

A jubileum alkalmából szombaton ünnepséget rendeztek a Felsővárosi Közösségi Házban.

Harminc évvel ezelőtt, 1993-ban alapította Cseh József, onkológus főorvos a Kézenfogva Onkológiai Klubot, majd később a „Rák ellen Fejér Megyében és Térségében” Alapítványt. A Klub vezetője, Fekete Gáborné a szombaton rendezett ünnepségen hangsúlyozta: ezek a szervezetek rendkívül fontos társadalmi feladatot látnak el a daganatos betegségben szenvedők rehabilitációjában, a gyógyult betegek testi-lelki gondozásában immár három évtizede.

Az ünnepségen részt vett Szabó János, az idén 33 éves Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke is, aki elmondta: nagy segítséget jelenthetnek a betegek életében az ilyen és hasonló önszerveződések, hiszen azok az emberek, akik hasonló nehézségekkel néznek szembe, közösen tudnak megküzdeni, túlélni, és túllendülni a történteken.

"Azt tapasztaljuk, hogy fontos a család, mint kis közösség, fontosak a barátok, mint egy tágabb közösség, de nagyon fontos a sorstársak közössége is, mert az érintettek olyan nehézségeken mennek keresztül, testi, lelki, szellemi kihívásokon, amit igazából a sorstársak értenek meg" - emelte ki Szabó János.

A város nevében Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte az ünneplőket, aki Cser-Palkovics András polgármester elismerését is tolmácsolta a klub tagjainak munkájáért.

A jó hangulatú jubileumon a klubtagokat meglepetés fellépők, többek között Buch Tibor műsora is szórakoztatta. A legfontosabb pedig a gyógyult betegek számára az volt ezen a délutánon, hogy jó helyen, jó közösségben, egészségben, sorstársak között ünnepelhettek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek