6 hónapnál régebbi cikk

A legtöbb helyre már kiszállították a szociális tűzifát Fejérben
Fehérvár Médiacentrum fotója
freepik.com
A legtöbb helyre már kiszállították a szociális tűzifát Fejérben

Folyamatos a szociális tűzifa kiszállítás a megyében. Idén a kormány 5 milliárd forint értékben írt ki erre pályázatot, melyen az ötezer fő alatti települések indulhattak. Fejérben 58 település jelezte igényét. A VADEX a legtöbb helyre már ki is szállította a tüzelőt. 

A legtöbb településre már ki is szállította a VADEX a tüzelőt

Idén a kormány 5 milliárd forint értékben írt ki az ötezer fő alatti településeknek pályázatot szociális tűzifára, segítve a rászoruló családokat. Hogy mindenki még a tél beállta előtt megkapja a tüzelőt, ezévben előrébb hozták a pályázatot, melyre Fejérből 58 település nyújtott be tűzifa igényt. "Elegendő fával rendelkezünk.

"Szerencsére a kormány ezt a programot már tavasszal meghirdette, szemben a korábbi évek őszi indításával, ezáltal elegendő száraz tűzifával rendelkezünk. A program kapcsán valamivel több, mint 4100 m3-t igényeltek az önkormányzatok a VADEX Mezőföldi Zrt-től, és ezen mennyiség kb. 80 %-a már a mai napig már kiszállításra is került" - mondta el lapunknak Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója.

Az erdészet egyébként kedvezményes áron adta a fa köbméterét, mint a VADEX Zrt. vezetője hozzátette:

Fejér sűrűn lakott vidék, sokan fűtenek fával, ezért idén is nagy igény mutatkozott a tűzifa iránt.

A program évről-évre azt a célt szolgálja, hogy a rászoruló családok átmeneti, kiegészítő támogatáshoz juthassanak, csökkenjen a háztartások tüzelőanyag-költsége.

„Ötezer fő alatti települések pályázhattak, és a kormánytámogatásnak köszönhetően a finanszírozást központi költségvetésből biztosították, ugyanakkor külön köszönetet szeretnék mondani a VADEX-nek, azért a kedvezményes árért, amiért az erdészetek biztosították a fát. Természetesen így az önkormányzatoknak és a rászorulóknak sem kerül mindez pénzébe. Azt gondolom ez hatalmas segítség ebben a mai nehéz helyzetben a családoknak.” - magyarázta a program lényegét Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

A vármegyei közgyűlés elnöke arra biztatta a programban részt vevő önkormányzatokat, akiknek lehetősége van segítse a kiszállítást is a rászorulók házáig.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek