5 hónapnál régebbi cikk

Vidi bravúr - az első győzelem a Groupamában!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár FC
Vidi bravúr - az első győzelem a Groupamában!

Korábban Magyar Kupa mérkőzésen már le tudta győzni a Ferencvárost a 2014-ben felújított, újjáépített Üllői úti arénában a Vidi, de bajnoki összecsapáson szombatig kellett erre várni. A dologban az a slusszpoén, hogy ebben a naptári évben korábban nem nyert NB I-es meccset a piros-kék alakulat!

Amikor 2022. október 29. napján idegenben legyőzte a Budapest Honvédot a Fehérvár FC, aligha hitte volna bárki is, hogy az újabb bajnoki győzelemre több, mint egy esztendőt kell majd várnia a Vidinek. Azt pedig ezek után még kevésbé, hogy ez a bosszantó negatív széria éppen a címvédő és egyben listavezető Ferencváros otthonában szakad meg a mostani 1-0-ás sikerrel! Mindez azt jelenti, hogy a Vidi 20 pontjával feljött a 4. helyre a tabellán, 3 pontra a dobogótól.

A piros-kékek gólját a csereként beállt Szabó Levente fejelte a szintén előtte néhány perccel pályára lépő Kalmár Zsolt íveléséből a 69. minutumban.

A Ferencváros derekasan ment előre, több ígéretes helyzet kidolgozott, hatalmas labdabirtoklási fölényben focizott végig, ám igazán nagy ajtó-ablak ziccereket nem tudott kidolgozni, nem tudta megbontani a Vidi jól záró, önfeláldozó védekezését.

Mi kellett ehhez a diadalhoz? Régen látott lelkesedés, akarat, küzdőszellem és jól záró hátsó alakzat, beleértve a most is remek kapusteljesítményt. No, meg persze szerencse is szükséges volt, de ezért nagyon megdolgozott Bartosz Grzelak és alakulata. 

Ezúttal nem lehetett sok kifogást találni a csapat összprodukciójában, mert bár semmi meglepőt nem hozott taktikailag az edzői hadrend, ugyanakkor azt tökéletesen végre is hajtotta a társaság, ami egyáltalán, vagy csak részben volt jellemző rá az elmúlt egy, másfél évben. Mindenki csúszott-mászott ha kellett, nem tudta a Fradi zavarba hozni a hátsó alakzatot.

Amikor igen, vagy amikor eljutott helyzetig, akkor Tóth Balázs remekelt a kapuban. Összességében most nagyon rendben volt az, amit a gárda kitett a zöld gyepre.

Mindez azt eredményezte, hogy a válogatott szünet után a Fehérvár FC a 4. helyről folytathatja a küzdelmeket. A 14. körben majd a Kecskemét érkezik a Sóstóra november 26-án, vasárnap 19.30-kor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek