5 hónapnál régebbi cikk

Több területre közel 700 fát ültetnek Székesfehérváron még 2023 őszén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Több területre közel 700 fát ültetnek Székesfehérváron még 2023 őszén

Székesfehérváron a város különböző közterületein közel 700 darab nagy körméretű, földlabdás, illetve szabadgyökerű fát ültetnek el a Városgondokság kertészei.

"Tekintettel arra, hogy a város egyre kiterjedtebb közmű hálózattal rendelkezik, igyekszünk olyan területeket találni, ahova egyszerre nagyobb mennyiség is elültethető" – mondta el a szekesfehervar.hu oldalnak Anik Júlia, a Városgondnokság kertészmérnöke.

Folytatják a Palotavárosi tavak környezetének fásítását, valamint idén ősztől 200 db fával gazdagodik a Béla úti temető is. Nagylevelű- és ezüst hársak kerülnek a temető hátsó kerítéséhez, a főbejárat előtti parkoló környezetéhez pedig hegyi juhar, magyar kőris és szilfa.

A nyár során új zöld teret alakított ki a Városgondnokság a Prohászka Ottokár utca 14-nél, az új kis park évelő növényeknek és egy szívlevelű égernek is új otthont ad majd. Új fákkal gazdagodik majd a Csónakázó tó környezete, a Farkasvermi utca, a Deák Ferenc utca, a Gáz utca, a Vízaknai utca, az Almássy telep, a Lövölde utca, a Huszár utca, és a Tóvárosi lakónegyed.

LOMBkoronás Székesfehérvár - hamarosan érkeznek a fák átvételéről az értesítések

Augusztus 15. és szeptember 3. között idén először lehetett pályázni a LOMBkoronás Székesfehérvár programra. A pályázat során székesfehérvári magánszemélyek pályázhattak lakcímenként egy darab, a közterületen elültetendő fára. Az elnyert növények kiosztása előreláthatólag november végén vagy december első napjaiban lesz majd sor a Halász utcai iparcikk piac parkolójában. A pontos tudnivalókról minden nyertes pályázót e-mailben értesít a Városgondnokság.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek